Metsäfestareilla lähestytään metsää eri kulmista – paikalle voi saapua vaikka metsänhaltijana

Uutiset 28.11.2017

Metsäfestivaaleilla on työpajoja moneen makuun.


Sari Tammikari / VL-arkisto
Metsäfestivaali huipentuu lauantaina Metsän koskettamat -esitykseen, jonka toteuttaa yli sata työväenopiston opiskelijaa.

Helsingin suomenkielisen työväenopisto järjestää perjantaina ja lauantaina 1.–2. joulukuuta Metsäfestivaalit Opistotalossa.

”Halusimme juhlia itsenäisyyttä teemalla, joka yhdistää suomalaisia. Olemme aina ammentaneet metsästä niin kulttuurisesti, taloudellisesti kuin hyvinvoinnin näkökulmasta. Emme ole rajoittaneet ohjelmaa, joten tarjolla on varmasti jokaiselle jotakin”, kertoo koulutussuunnittelija, tuntiopettaja Katariina Kaarlela Helsingin kaupungin tiedotuslehti Helsinki-infossa.

Metsäfestivaali huipentuu lauantaina kello 18 alkavaan Metsän koskettamat -esitykseen, jonka toteuttaa yli sata opiston opiskelijaa. Luvassa on esimerkiksi musiikkia, teatteria ja tanssia.

”Esityksen ihmiset etsivät yhteyttä itseensä, juuriinsa ja muistojen sekä tarinoiden metsämaisemaan”, toteaa käsikirjoituksen kirjoituskurssilaisten teksteistä koostanut Kaarlela.

Kotitalousluokissa pääsee tekemään ja maistamaan metsäisiä herkkuja.

”Toisessa työpajassa teemme sieni- ja koivurieskoja, siankärsämöjuomaa, kuusigranitaa ja marjaglögejä. Toisessa leivotaan ja koristellaan piparkakkuinen satumetsä”, kertoo kotitalouden suunnittelijaopettaja ja tiimivastaava Tiina Lehtonen.

Työpajoja on moneen makuun: itselleen voi askarrella vaikka puukorun tai syventyä valokuvaukseen. Kävijöitä ilahdutetaan teatteri-, tanssi-, musiikki- ja lausuntaesityksin. Jos haluaa ottaa rennosti, voi löhöillä peittojen päällä katsellen pilvien kulkua ja kuunnella linnunlaulua ja kuusten kuiskintaa. Pihalla pääsee rentoutumaan telttasaunassa.

Osallistujia kannustetaan pukeutumaan metsäteeman mukaisesti.

”Olisipa mukavaa, jos paikalle saavuttaisiin metsänhaltijoina, peikkoina ja muina metsän otuksina. Edellytys se ei toki ole”, kannustaa Kaarlela.

Lisätietoa ja ohjelma festivaalin sivuilla.

Aiheeseen liittyvät artikkelit