Puupalkinto 2017 Niemenharjun matkailukeskukselle

Uutiset 30.11.2017

Pihtiputaalla sijaitseva Niemenharjun matkailukeskus on saanut tämänvuotisen Puupalkinnon. Valinta julkistettiin Puupäivillä torstaina.


Marc Goodwin
Tuomariston mukaan Niemenharjun matkailukeskus edustaa erittäin korkeatasoista ja omaleimaista suomalaista puuarkkitehtuuria.

Tuomariston mukaan rakennus "edustaa erittäin korkeatasoista ja omaleimaista suomalaista puuarkkitehtuuria, johon ei tyylilainoja tarvita. Kohteen puun käyttö on teknisesti taitavaa. Niemenharjussa luonto ja arkkitehtuuri sulautuvat luontevasti yhteen."

Lisäksi tuomaristo arvosti korkeatasoisen puuarkkitehtuurin yhdistämistä matkailukohteeseen. Se lisää tuomariston mukaan kohteen ja puurakentamisen huomioarvoa ja kiinnostavuutta. Kohde myös nostaa matkailurakentamisen tasoa ja luo mielikuvaa Suomesta laadukkaana ja omaleimaisena matkailumaana.

Rakennuksen on suunnitellut Studio Puisto Arkkitehdit Oy. Puuosat ovat Versowood Oy:ltä.

Kunniamaininnan sai Helsingissä sijaitseva ulkouimala Allas Sea Pool. Yleisöäänestyksen voitti Virroilla sijaitsevan Nuorisokeskus Marttisen Vihta-rantasaunarakennus.

Puupalkintokilpailuun saapui määräaikaan mennessä lähes 30 ehdotusta. Kilpailun tuomaristo piti ehdotusten suurta määrää hyvänä osoituksena puurakentamisen kiinnostavuuden kasvusta.

Puupalkinto jaetaan vuosittain kannustuksena rakennukselle, sisustukselle tai rakenteelle, joka edustaa korkealaatuista, suomalaista puuarkkitehtuuria tai jossa puuta on käytetty rakennustekniikkaa edistävällä tavalla. Puuinfon myöntämä palkinto on jaettu vuodesta 1994 alkaen. Viime vuonna palkinto myönnettiin Pudasjärven hirsikampukselle.

Tuomaristoon kuuluivat tänä vuonna professori Katja Lähtinen ja professori Markku Hedman.

Aiheeseen liittyvät artikkelit