Viikonloppuna kuusijahtiin – metsänhoitoyhdistykset kutsuvat joulukuusikätköilyyn

Uutiset 12.12.2017

Joulukuusikätköilyssä etsitään kuusia koordinaattien avulla samaan tapaan kuin geokätköilyssä.


Markku Vuorikari / VL-arkisto
Joulukuusikätköilyssä paikalle ensimmäisenä löytänyt saa pitää punaisella nauhalla merkityn kuusen.

Ensi lauantaina metsänhoitoyhdistysten järjestämässä Joulukuusikätköilyssä etsitään joulukuusia 40 yhdistyksen alueella ympäri Suomen.

Joulukuusikätköilyssä joulukuusi tai -kuuset löytyvät koordinaattien osoittamasta paikasta lauantaiaamuna 16. joulukuuta. Kuuset on merkitty punaisilla nauhoilla. Paikalle ensimmäisenä ehtinyt saa pitää kuusen. Kuusen lisäksi kätköpaikassa on kätköpurkki ja lokivihko, johon kaikkien paikan löytäneiden toivotaan kirjaavan käyntinsä.

Kuusikätköilyllä metsänhoitoyhdistykset haluavat toivottaa kaikille hyvää joulua ja muistuttaa, että joulukuusen hakeminen metsästä ei kuulu jokamiehenoikeuksiin. Poikkeuksen tekevät nämä kätköilyssä löytyvät kuuset, jotka on merkitty punaisella metsänhoitoyhdistys-kuitunauhalla.

Kuusikätköt voivat sijaita yksityisten henkilöiden, kuntien tai valtion omistamilla mailla tai piha-alueilla. Kätköjen etsijöiden tulee noudattaa jokamiehenoikeuksia ja -velvollisuuksia ja toimia häiriötä tai vahinkoa aiheuttamatta.

Kuusikätköjen koordinaatit julkaistaan lauantaina 16. joulukuuta noin klo 8 osoitteessa mhy.fi/joulukuuset sekä mukana olevien metsänhoitoyhdistysten sivuilla.

Tarkista, onko oma yhdistyksesi mukana kätköilyssä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit