Haluatko lammaspaimeneksi suojelualueelle? Ilmoittaudu heti!

Uutiset 16.01.2018

Ilmoittautumisaikaa Metsähallituksen suosituille lammaspaimenviikoille on vain viikko.


Hanne Manelius / VL-arkisto
Viikon mittaisen lammaspaimenpestin aikana pääsee muun muassa laskemaan lampaita.

Miltä kuulostaa viikko vuokramökissä kansallispuiston tai muun suojelualueen luonnonkauniissa maisemassa pienestä lammaslaumasta huolehtien?

Ilmoittautuminen Metsähallituksen lammaspaimenviikoille alkaa tiistaina 16. tammikuuta kello 12 ja päättyy tiistaina 23. tammikuuta kello 12. Lammaspaimenet arvotaan helmikuun aikana.

Lammas- ja lehmipaimenviikot ovat maksullisia, ja niihin sisältyy majoitus. Maksuista saatavat tulot käytetään kohteiden ylläpitoon ja luonnonhoidon kustannuksiin.

Paimenten päivittäisiin askareisiin kuuluu lampaiden laskemista, niiden hyvinvoinnin silmälläpitoa ja veden vaihtamista sekä tietenkin hellimistä ja rapsuttelua. Metsähallituksen henkilökunta perehdyttää uudet paimenet.

Tänä vuonna paimeneksi voi hakea Evon retkeilyalueelle, Välimaan saamelaistilalle Tenojoen rannalle, Elimyssalon luonnonsuojelualueella sijaitsevalle Levävaaran erämaatilalle, Hiidenmaan tilalle Mikkelin kupeeseen ja Närängän erämaatilalle Etelä-Kuusamoon. Kansallispuistoista valittavana on Lemmenjoen, Koloveden, Syötteen, Kolin, Isojärven ja Pyhä-Häkin kansallispuistoon.

Ohjeet ja ilmoittautuminen luontoon.fi-sivulla.

Aiheeseen liittyvät artikkelit