Palauta metsäveroilmoitus 28. helmikuuta mennessä – kysy apua metsänhoitoyhdistyksestäsi

Uutiset 17.01.2018

Nyt on aika laatia metsäveroilmoitus. Metsänhoitoyhdistykset neuvovat jäseniään.


Kari Salonen / VL-arkisto
Metsänhoitoyhdistysten ammattilaiset auttavat metsäveroilmoituksen täyttämisessä.

Verottajan toimittama esitäytetty veroilmoitus tulee täydentää vuoden 2017 tapahtumien osalta. Samassa yhteydessä on tehtävä vuotuinen ALV-ilmoitus, jonka voi nykyisin tehdä vain verkossa.

Alv-velvollisten metsänomistajien ja metsä­taloutta harjoittavien verotusyhtymien tulee palauttaa veroilmoitus helmikuun loppuun mennessä eli viimeistään 28.2. Määräpäivä on sama arvonlisäverojen ilmoittamiseen.

Liikkeen- tai ammatinharjoittajat voivat antaa metsätalouden veroilmoituksen yhdessä muiden tuloveroilmoitustensa kanssa viimeistään 3.4.

Ei-arvonlisäverovelvolliset metsänomistajat jättävät metsäveroilmoituksen joko 8.5. tai 15.5. mennessä esitäytettyyn verolomakkeeseen merkityn palautuspäivän mukaan.


Metsänhoitoyhdistykset auttavat metsäveroilmoituksen täyttämisessä tai tekevät sen metsänomistajan puolesta tarvittavien tositteiden ja tietojen perusteella. Lue lisää.

Yhdistykset myös järjestävät tammi- ja helmikuussa runsaasti veroaiheisia tilaisuuksia. Katso oman alueesi yhdistyksen verotilaisuudet tapahtumakalenterista.

Muista myös, että 25. tammikuuta ilmestyvässä Aarteessa on yksityiskohtaiset ohjeet veroilmoituksen täyttämiseen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit