Millainen merkitys metsillä oli sodissa? Osallistu Metsähistorian seuran tilaisuuteen ja lue Aarre

Uutiset 18.01.2018

Metsähistorian seuran tilaisuudessa puhutaan sotahistoriasta ja metsien merkityksestä sodissa. Vuoden ensimmäisessä Aarteessa kerrotaan metsänhoitajien roolista talvi- ja jatkosodassa.


Sami Karppinen / VL-arkisto
Talvi- ja jatkosotaa käytiin paljolti metsissä.

Metsähistorian Seura järjestää perjantaina 2. helmikuuta kello 14 Talven selän taittajaiset Helsingissä Tieteiden talossa. Tilaisuudessa tarkastellaan suomalaista metsää sota-ajoista selviämisen sekä sodankäynnin näkökulmasta.

Talven selän taittajaisissa MML Heikki Lindroos kertoo, millainen merkitys metsillä oli sotien aikana ja jälkeen, kun Suomen talouselämä oli erityisen kovilla.

Sotakirjailija Pekka-Juhani Kuitto kertoo, millaisia etuja metsät ja metsämaasto ovat tarjonneet aluettaan puolustaneille suomalaississeille ja joukko-osastoille, ja millainen rooli metsäammattilaisilla oli sodissa.

Eversti evp Pertti Suominen kertoo puhdetöistä. Tilaisuuden yhteydessä on näyttely puusta tehdyistä puhdetöistä.

Ilmoittautumiset tilaisuuteen 26. tammikuuta mennessä sähköpostitse: seura@metsahistoria.fi

Torstaina 25. tammikuuta ilmestyvän Aarteen jutussa Metsätöistä sotatöihin sotakirjailija Pekka-Juhani Kuitto ja sodassa palvelleet metsänhoitajat kertovat, millainen rooli metsänhoitajilla oli talvi- ja jatkosodassa. Jos sinulle ei vielä tule Aarre, voit tehdä tilauksen täällä tai tilata irtonumeroita täältä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit