Metsäteollisuus ry: ”Nyt on metsäteollisuuden tulevaisuuden osaajien vuoro näyttää suuntaviivoja”

Uutiset 22.01.2018

Innovaatiokilpailun voittajille on luvassa rahapalkintoja ja sparrausta.


Saara Olkkonen / VL-arkisto
”Metsä on suomalaisille suuri mahdollisuus, ja nyt on metsäteollisuuden tulevaisuuden osaajien vuoro näyttää suuntaviivoja”, Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtaja Timo Jaatinen sanoo.

Metsäteollisuus ry on käynnistänyt opiskelijoille suunnatun Wood U Make It Happen? -innovaatiokilpailun. Innovaatiokilpailu tarjoaa yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijoille mahdollisuuden tuoda esiin uusia ideoita hyödyntää puuta. Kilpailussa etsitään tuoreita näkökulmia metsäteollisuuden haasteisiin sekä megatrendeihin, kuten väestönkasvuun ja ympäristöhaasteisiin, esimerkiksi ilmastonmuutoksen torjuntaan.

Työssä puulla tulee olla keskeinen rooli, mutta kilpailutyö voi olla uusi tuote, palvelu tai toimintatapa.

Parhaat työt palkitaan rahapalkinnoilla, ja kilpailun järjestäjinä mukana olevat metsäteollisuusyritykset tarjoavat voittajille sparrausta ja tukea.

Tuomaristo koostuu biotalouden asiantuntijoista, jotka valitsevat voittajat ja 10 000 euron pääpalkinnon saajan.

”Biotalouden innovaatiot ovat suomalaisten vahvuus ja uskon, että opiskelijoilta tulee rohkeita ja luovia ehdotuksia. Odotan innolla kilpailutöiden valmistumista”, sanoo Maija Itkonen, tuomariston puheenjohtaja ja Gold&Green Foodsin perustaja.

Kilpailu on osa Metsäteollisuus ry:n 100-vuotisjuhlavuotta.

”Kunnioitamme menneitä sataa vuottamme parhaiten katsomalla tulevaisuuteen. Metsä on suomalaisille suuri mahdollisuus, ja nyt on metsäteollisuuden tulevaisuuden osaajien vuoro näyttää suuntaviivoja. Metsäteollisuus säilyy kilpailukykyisenä, kun se pystyy uusiutumaan ja kehittämään toimintaansa”, sanoo Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtaja Timo Jaatinen.

Innovaatiokilpailu käynnistyi 17. tammikuuta ja siihen voi osallistua 16. huhtikuuta saakka. Parhaimmat 6–8 semifinalistia pääsevät esittelemään töitään toukokuussa kansainväliseen metsäteollisuuden PulPaper 2018 -tapahtumaan Helsingin messukeskukseen. Voittajat julkistetaan syyskuussa Metsäteollisuus ry:n 100-vuotisjuhlassa.

Osallistumisohjeet ja lisätiedot.

Aiheeseen liittyvät artikkelit