Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Metsäkeskus ja 4H julkaisivat mobiilisovelluksen: ”Toivomme sen lisäävän nuorten tietoutta metsistä”

Suomen metsäkeskus toivoo, että uusi sovellus tavoittaa lapsia ja nuoria ja rohkaisee myös metsänomistajia tutustumaan mobiilisovellusten tuomiin mahdollisuuksiin.
Metsäinen-sovelluksen aloitusvalikossa ovat Kalenteri, Tietopankki, Sovellukset ja Reittikartat.
Metsäinen-sovelluksen aloitusvalikossa ovat Kalenteri, Tietopankki, Sovellukset ja Reittikartat. Kuva: Anne Annala

Vuodesta 2016 Suomen metsäkeskus ja Suomen 4H-liitto ovat ahertaneet Mobiilisti metsään -kehittämishankkeen parissa Lapissa. Viime kesänä hankkeen lopputuloksena julkaistiin Metsäinen-mobiilisovellus, joka on älylaitteeseen maksuttomasti ladattava mobiilipalvelu.

”Ajatus Suomen metsiin ja metsätalouteen liittyvän mobiilisovelluksen toteuttamisesta syntyi Suomen metsäkeskuksen ja Suomen 4H-liiton ideoinnin lopputuloksena. Idea muotoutui yhteistyöllä hankesuunnitelmaksi, jolle saatiin rahoitus Lapin ELY-keskuksesta”, projektipäällikkö Jonna Kokko Suomen metsäkeskuksesta kertoo.

Metsäinen-sovellus rakentuu tietopankin, reittikarttojen, tapahtumakalenterin ja sovelluspankin ympärille. Tietopankissa voi perehtyä suomalaisiin metsiin, metsätalouteen ja metsänhoitoon. Reittikartat johdattavat metsäretkille Kemissä, Rovaniemellä ja Sodankylässä. Tapahtumakalenterista voi seurata Lapin metsätapahtumia. Sovelluspankkiin on koottu valikoima mobiilisovelluksia ja sähköisiä palveluita, joita voi hyödyntää luonnossa liikkuessa.

Sovelluksen sisällöt syntyivät Suomen metsäkeskuksen ja eri kumppanien yhteistyöllä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

”Esimerkiksi Tietopankin sisällön toteutuksessa kumppanina on ollut Tapio, ja mobiililuontopolkujen sisällön ovat suunnitelleet paikallisten yläkoulujen opettajat,” Kokko kertoo.

Sovellus julkaistiin viime heinäkuussa ja sitä kehitetään edelleen.

”Muun muassa Kemin mobiililuontopolku avautuu pian sovellukseen ja kevään aikana sovellus julkaistaan ruotsinkielisenä.”

Toistaiseksi Metsäistä voi käyttää vain Android-laitteilla, mutta Kokko lupailee, että viimeistään vuonna 2019 sovelluksesta saadaan käyttöön iOS-versio, joka mahdollistaa sen käyttämisen Applen laitteilla.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kokko toivoo, että sovellus tavoittaisi erityisesti lapset ja nuoret sekä metsänomistajat.

”Toivomme sovelluksen herättävän lasten ja nuorten kiinnostuksen metsiin ja metsätalouteen, toisaalta lisäävän heidän tietouttaan metsistä. Toivomme tavoittavamme myös metsänomistajia ja että voimme rohkaista heitä tutustumaan ja hyödyntämään mobiililaitteiden ja -sovellusten tuomat mahdollisuudet osana metsänomistajuutta ja omien metsien hoitoa.”

Sovelluksen voi ladata Android-laitteelle Google Play -kaupasta.

Metsäpalvelu

Miltä metsäsi näyttää euroissa? Katso puun hinta alueittain ja hintojen kehitys koko Suomessa.