Kuitupuulle on kysyntää – Metsä Group maksaa omistajajäsentensä kuidulle tuplabonuksen

Uutiset 23.02.2018

Metsä Groupin investoinnit ovat lisänneet suomalaisen puun kysyntää ja myös tänä vuonna yhtiön ostotavoitteet ovat kasvussa.


Jaana Kankaanpää / VL-arkisto
Suuret puun ostajat pyrkivät pitämään tilastoihin menevät kuitupuun hinnat alhaisina eri keinoin.

Kuitupuulla on nyt hyvä kysyntä. Metsä Group tiedottaa jäsenilleen, että yhtiö maksaa kuitupuusta bonusta säännöllistä puukauppaa sen kanssa tekeville omistajajäsenille. Yhtiö maksaa omistajajäseniltään ostamistaan kuitupuista tuplabonusta maaliskuun alusta toukokuun loppuun.

Bonukseen ovat oikeutettuja ne jäsenet, jotka ovat viimeisen neljän vuoden aikana myyneet yhteensä vähintään 500 kuutiota puuta Metsä Groupille.

Metsä Groupin mukaan yhtiön vuosina 2015–2017 tekemät investoinnit lisäävät suomalaisen puun kysyntää lähes kuudella miljoonalla kuutiolla vuodessa. Metsä Group on parin viime vuoden ajan kasvattanut ostomääriään ja myös tänä vuonna ostotavoite on kasvava.

Viime vuonna kuitupuiden hintaan tilastoitiin 1–3 prosentin keskimääräisiä korotuksia. Suuret puun ostajat pyrkivät pitämään tilastoihin menevät kuitupuun hinnat alhaisina eri keinoin. Eräs tapa on se, että harvennusleimikossa parempihintaiselle pikkutukille ja parrulle taataan vähimmäismäärät todellisesta kertymästä poiketen. Näiden keinojen vuoksi tilastoidut kuitupuun hinnat eivät aina kerro koko totuutta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit