Pääkaupunkiseudun luontokohteisiin järjestetään tänä vuonna 134 opastettua retkeä

Uutiset 26.03.2018

Juuri julkaistusta Luontoretkikalenterista löytyy tietoa pääkaupunkiseudun retkikohteista, opastetuista retkistä ja talkoista.


Markku Pulkkinen / VL-arkisto
Viime vuonna Vantaalla vietettiin lähimetsien teemavuotta. Kaupungin metsissä muun muassa kitkettiin talkoilla jättipalsamia.

Pääkaupunkiseudun kaupungit ovat järjestäneet kuntalaisille ilmaisia, opastettuja luontoretkiä jo yli 30 vuoden ajan. Tänä vuonna järjestetään kaikkiaan 134 retkeä. Tiedot niistä on koottu Pääkaupunkiseudun luontoretkikalenteri 2018 -esitteeseen. Retket alkavat huhtikuussa muuttolintujen tarkkailulla ja päättyvät loka-marraskuussa, jolloin patikoidaan Nuuksiossa ja ihmetellään taimenten kutua Longinojalla.

Opastukset ovat pääosin suomenkielisiä, osalla retkistä on myös ruotsinkielinen opastus ja yksi retkistä on englanninkielinen. Retket ovat maksuttomia. Joillekin erikoisretkille on ennakkoilmoittautuminen, muuten retkille on vapaa pääsy. Retkille voi osallistua kuka tahansa, kaupunkien rajat eivät ole esteenä. Osa retkistä on myös esteettömiä. Retkille osallistuminen ei edellytä huippukuntoa.

23 000 painotuoretta Luontoretkikalenteria on nyt jaossa Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan asiakaspalvelupisteissä, luontotaloissa ja Virka-infossa. Kalenteri on myös verkossa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit