Viimeinen mahdollisuus ilmoittautua Aarteen lukijamatkalle Sloveniaan

Uutiset 06.04.2018

Aarre täyttää tänä vuonna 10 vuotta. Sen kunniaksi teemme upean opintomatkan Sloveniaan. Matkalle voi vielä tiedustella paikkoja perjantaihin 13. huhtikuuta saakka.


Oy Kon-Tiki Tours Ltd
Kaunis Bled sijaitsee lähellä Itävallan rajaa.

Aarteen lukijamatkalla on luvassa mielenkiintoista ja asiantuntevaa metsäohjelmaa. Katso koko ohjelma sekä ilmoittautumisohjeet alta. Matti ja Maija Myöhäiset voivat vielä perjantaihin 13. huhtikuuta saakka tiedustella paikkoja matkalle matkatoimisto Kon-Tiki Toursilta: ilmoittautumiset@kontiki.fi tai p. (09) 466 300
 

Matkaohjelma

(päiväkohtaiset aikataulumuutokset mahdollisia)

1. päivä ke 6.6.: Ljubljana, tippukiviluolat ja Portoroz

Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentokentällä. Finnairin lento AY1201 Helsingistä lähtee klo 8.10 ja on perillä Ljubljanassa klo 9.50. Lähdemme lentokentältä linja-autolla Ljubljanan keskustaan, jossa tutustumme oppaan johdolla kävellen kaupunkiin. Kaupunkikierroksen jälkeen jää vapaa-aikaa, jolloin voi käydä esimerkiksi vanhan linnan vuorella, tehdä ostoksia tai käydä kahvilla. Päivän aikana nautitaan lounas.

Ljubljanasta matkaamme Postojnan kuuluisille tippukiviluolille. Siellä voit kulkea koko matkan pikkujunalla tai osallistua kävelykierrokseen maan alla. Laita hyvät jalkineet ja lämmintä vaatetta ylle!

Tippukiviluolista suuntaamme Porto­roziin ja majoitumme suosittuun Life Class**** -kylpylähotelliin. Majoittumisen jälkeen kokoonnumme hotellin aulaan. Tutustumme Terme-kylpylään sekä ranta­katuun. Illallinen hotellissa.
 

2. päivä to 7.6.: Tuomo Pesälän luento ja Piran

Aamiaisen jälkeen on mahdollisuus tulla kuuntelemaan hotellin kokoustiloihin kokeneen metsälakimiehen Tuomo Pesälän (Metsänhoitoyhdistysten Palvelu MHYP Oy) luentoa metsänomistamisen ajankohtaisista kysymyksistä. Huom! Voit lukijamatkamme aikana kysellä Tuomolta itseäsi askarruttavia kysymyksiä esimerkiksi metsätilan sukupolvenvaihdoksesta tai siirrosta, puukaupasta tai metsäverotuksesta.

Iltapäivällä lähdemme kohti läheistä Piranin kaupunkia. Tutustumme oppaan kanssa tähän idylliseen kaupunkiin, sen sokkeloisiin kujiin ja keskusaukioon. Nousemme ylös kirkonmäelle, ja perillä on mahdollisuus vaikkapa kahvitteluun. Iltapäivällä palaamme takaisin Portoroziin. Illallinen hotellissa.


3. päivä pe 8.6.: Vapaapäivä tai lisähintainen päiväretki Venetsiaan

Portoroziin jäävillä on aamiainen ja illallinen normaalisti. Päivän aikana voit nauttia vaikkapa kylpylähotellimme tarjonnasta tai liikkua lähiluonnossa.

Venetsiaan lähtijöille on aikaistettu aamiainen. Sen jälkeen lähdemme bussilla Venetsian parkkisaarelle Tronchettolle ja siirrymme sieltä taksiveneellä Giudeccan kanaalin kautta kohti ”maailman kauneinta olohuonetta” eli Venetsian ydinkeskustaa. Tutustumme kävellen oppaamme johdolla Pyhän Markuksen toriin ja sen tärkeimpiin nähtävyyksiin. Näemme Huokausten sillan ja Dogen palatsin ja vierailemme maailmankuulun Muranon lasitehtaan myymälässä, jossa näemme lasinpuhallusnäytöksen. Mahdollisuus ostosten tekoon.

Lounaan ruokajuomineen nautimme Rialton sillan ja Canal Granden lähellä. Venetsiassa on myös omaa aikaa ihastella kaupungin kävelykujien ainutlaatuista ilmapiiriä tai vaikkapa tutustua Merceria-ostoskatuun.

Taksivene vie meidät takaisin bussille, ja palaamme illaksi Portoroziin. Illallinen hotellilla myös Venetsian-retkeltä palaavilla.


4. päivä la 9.6.: Tuomo Pesälän luento ja tutustuminen viinitilaan

Aamiaisen jälkeen on jälleen mahdollisuus tulla kuuntelemaan hotellin kokoustiloihin metsäasiantuntija, juristi Tuomo Pesälän luentoa ajankohtaisista metsäteemoista.

Iltapäivällä siirrymme turistibussiimme ja ajamme maaseudulle. Teemme tilavierailun perheviljelmälle, jota emännöi leskirouva Ingrid. Tilalla harjoitetaan pelto- ja puutarhaviljelyä, ja tilan tuottama viini on palkittu useilla alan tunnustuksilla. Maistelemme tilan tuotteita ja tutustumme tilan viinikellariin. Mahdollisuus ostaa muun muassa viinejä, pontikkaa, hilloja ja marmeladia. Paluu alkuiltapäivästä hotellille. Loppupäivä ja ilta omatoimista vapaa-aikaa. Illallinen hotellissa.


5. päivä su 10.6.: Metsätilavierailu Vrhnikassa ja Ljubljana

Hotellin aamiaisen jälkeen pakkaamme matkalaukut linja-autoon ja ajamme sisämaahan maaseudulle, jossa tutustumme yksityiseen metsätilaan ja perheen asumiseen idyllisessä Vhrnikan kylässä. Tilan omistavat suomalainen agronomi Mirka ja hänen miehensä Damjan, slovenialainen metsänhoitaja. Mirka kertoo meille, millaista on asua ja elää Sloveniassa, ja isäntäväki esittelee meille talouttaan ja omien metsiensä hoitoa. Kuulemme myös Slovenian valtion metsähallinnon toiminnasta ja organisoitumisesta sekä yksityismetsien hoidon ja hallinnon järjestäytymisestä.

Tilavierailun jälkeen siirrymme viehättävään paikalliseen kyläravintolaan Jurzaan lounaalle. Lounaan jälkeen lähdemme kohti pääkaupunki Ljubljanaa, jossa majoitumme City***-hotelliin. Majoittumisen jälkeen iltapäivä vapaata aikaa vaikkapa tuliais­ostosten tekoon. Illalla nautimme yhteisen läksiäisillallisen.


6. päivä ma 11.6.: Slovenian Alpit, kansallispuisto, Bled, kotimatka

Hotellin aamiaisen jälkeen pakkaamme matkalaukut linja-autoon ja lähdemme tutustumaan metsäkohteisiin.

Päivän metsäkohteet sijaitsevat Slovenian Alpeilla. Saavumme Bohinjin alppijärven alueelle, jossa tutustumme paikallisen metsäammattilaisen opastamana Triglavin kansallispuiston metsien hoitoon ja alueen metsien monikäyttöön ja hallinnointiin.

Ennen lentokentälle menoa pysähdymme viehättävässä Bledin alppikaupungissa, jossa nautimme lounaan. Täältä jatkamme Ljubljanan lentoasemalle. Finnairin lento AY1202 Ljubljanasta lähtee klo 19.20, ja saavumme Helsinkiin klo 22.55. Hyvää koti­matkaa!

 

Majoitus

Matkan kokonaishinta

 • 1 530 e/hlö (minimi 20 lähtijää)

Matkan hintaan sisältyy

 • suorat Finnairin lennot Helsinki–Ljubljana–Helsinki turistiluokassa lento­veroineen
 • majoitus jaetussa 2 hengen huoneessa aamiai­sineen
 • ohjelman mukaiset kuljetukset ja pääsymaksut
 • ateriat: 3 x lounas ja 5 x illallinen (sis. läksiäis­illallisella 2 kaatoa viiniä tai olutta tai alkoholiton vaihtoehto)
 • suomalaisen matkanjohtajan palvelut
 • paikallisten metsäasian­tuntijoiden palvelut
 • matkalla mukana Aarteen päätoimittaja Mari Ikonen sekä MHYP Oy:n metsälakimies Tuomo Pesälä

Lisämaksusta

 • yhden hengen huoneen lisämaksu 150 e/hlö (ilman huonekaveria matkustavan on varattava yhden hengen huone)
 • ennakkoon varatut istuma­paikat
 • muut palvelut
 • päiväretki Venetsiaan 170 e/hlö sisältäen ohjelman mukaiset palvelut ja lounaan (kun osallistujia on vähintään 20)

Ilmoittautumiset

 • verkkokauppa (tällöin matkan voi maksaa luottokortilla): www.kontiki.fi
 • tai sähköpostitse: ilmoittautumiset@kontiki.fi
 • tai p. (09) 466 300 ilman palvelumaksua

Maksuehto

 • Ennakkomaksu 300 e/hlö ilmoittautumisen yhteydessä, loppumaksu 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Vastuullinen matkanjärjestäjä

Aiheeseen liittyvät artikkelit