Metsähallitus muistuttaa: Älä tee avotulta edes rakennetuille tulipaikoille

Uutiset 28.05.2018

Koko maassa on voimassa metsäpalovaroitus, ja se on muuttumassa historiallisen korkeaksi. Toimi vastuullisesti luonnossa kulkiessasi.


Pekka Virtamo / VL-arkisto
Avotulen teko on kielletty kaikkialla Suomessa, myös rakennetuilla tulipaikoilla.

Metsäpalovaroitus tarkoittaa sitä, että avotulta ei saa tehdä. Sitä ei saa tehdä edes rakennetuille tulipaikoille kansallispuistoihin ja muille retkikohteille, Metsähallitus muistuttaa.

Maasto on tällä hetkellä todella kuivaa ja syttymisherkkää. Toimi siis vastuullisesti, äläkä sytytä avotulta. Älä käytä edes kertakäyttögrilliä, sillä siitäkin voi tuli levitä maapohjan kautta tai kipinöinnin vuoksi.

Jos näet maastopalon, ilmoita asiasta välittömästi hätänumeroon 112. On tärkeää, että sammutustyöt päästään aloittamaan mahdollisimman pian. Pelastuslaitokset suosittelevat 112 Suomi -sovelluksen lataamista kännykkään. Sovelluksen kautta hätänumeroon soitettaessa onnettomuuspaikan tarkka sijainti välittyy hätäkeskukselle automaattisesti ja apu löytää nopeammin perille.

Hallittuja metsien ennallistamispolttoja tehdään myös metsäpalovaroituksen aikana, mutta ne tehdään aina metsäammattilaisten valvonnassa, Metsähallitus tiedottaa. Ennallistamispolttoihin valmistaudutaan huolella, ja niistä on ilmoitettu pelastuslaitokselle. Polttoalueet on rajattu maastoa kastelemalla ja palokujin. Alueella on henkilökuntaa huolehtimassa palon sammutuksesta ja riittävän pitkästä jälkivalvonnasta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit