Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Metsähallitus haluaa työllistää metsurinsa myös talvella – työryhmältä ratkaisuja

Metsurien talvikuukausien lomautukset voitaisiin välttää esimerkiksi kerryttämällä vapaita tai työskentelemällä muissa tehtävissä Metsähallituksella tai valtion organisaatioissa.
Metsähallituksen leivissä työskentelee 250 metsuria.
Metsähallituksen leivissä työskentelee 250 metsuria. Kuva: Jaana Kankaanpää / VL-arkisto

Metsähallitus on löytänyt uusia toimenpiteitä, joiden avulla voidaan välttää metsureiden talviaikaiset lomautukset. Keinoja haettiin työryhmässä, jonka Metsähallitus perusti alkuvuodesta.

Työryhmä ehdotti, että kiireisinä sesonkiaikoina metsurit voivat kerryttää vapaita talviajalle. Myös väliaikainen työskentely Metsähallituksen muissa vastuualueissa tai muissa valtion organisaatioissa on mahdollista tietyin edellytyksin. Työryhmän kartoituksen mukaan metsureiden maastossa liikkumisen taito, paikallistuntemus ja monenlaisten työvälineiden ja työturvallisuuden hallinta ovat osaamista, jolla voisi olla kysyntää myös esimerkiksi matkailussa tai erilaisissa huoltotehtävissä.

”Nyt työryhmän esitykset on pantava ripeästi toimeksi. Toimenpiteiden onnistunut toteutus luo mielestäni hyvät edellytykset sille, että tulevaisuudessa lomautuksiin ei tarvitsisi enää turvautua”, sanoo Metsähallituksen pääjohtaja Pentti Hyttinen.

Parina viime vuonna Metsähallitus Metsätalous Oy on joutunut turvautumaan metsureiden lomautuksiin. Yhtiössä työskentelee 250 metsuria. Metsureiden työtehtävät koostuvat pääosin metsänistutuksesta ja erilaisista taimikonhoitotehtävistä, joille luontevin ajankohta on sulan maan aika. Lumisille talvikuukausille on ollut haasteellista löytää soveliasta työtä.

Metsäpalvelu

Miltä metsäsi näyttää euroissa? Katso puun hinta alueittain ja hintojen kehitys koko Suomessa.