Stora Enso kutsuu tutustumaan tehtaisiinsa – ensimmäisenä ovet avataan Veitsiluodon tehtaalla

Uutiset 06.08.2018

Stora Enso järjestää loppuvuoden aikana Koko Perheen Metsäpäivät Kemissä, Imatralla, Keravalla, Anjalankoskella ja Sunilassa.


Kari Salonen / VL-arkisto
Stora Enson Anjalan Paperitehdas Kouvolassa täytti tänä vuonna 80 vuotta. Anjalankosken tehdaskokonaisuuteen kuuluu myös Inkeroisten Kartonkitehdas.

Tapahtumasarjan avaa Metsäpäivä Veitsiluodossa lauantaina 11. elokuuta, jolloin yleisöllä on mahdollisuus osallistua tehdaskierrokselle Stora Enson Veitsiluodon paperitehtaalla.

”Haluamme toivottaa tehtaidemme lähialueiden asukkaat ja muut uusiutuvien materiaalien mahdollisuuksista kiinnostuneet lämpimästi tervetulleiksi tutustumaan toimintaamme. Haluamme kertoa avoimien ovien päivien avulla, mitä kaikkea puusta pystytään nyt ja tulevaisuudessa valmistamaan”, Stora Enson Suomen maajohtaja Seppo Parvi kertoo.

Kemin jälkeen Koko Perheen Metsäpäivä järjestetään syyskuussa Imatralla, Keravalla ja Anjalankoskella ja lokakuussa Sunilassa.

Imatran tehtaiden avointen ovien päivässä pääsee tutustumaan tehdasalueeseen opastetuilla linja-autokierroksilla. Anjalankoskella juhlistetaan Anjalan Paperitehtaan 80-vuotiasta historiaa ja yleisölle esitellään Inkeroisten Kartonkitehtaalla uusi arkittamolaajennus. Opastetuilla tehdaskierroksilla yleisö pääsee tutustumaan puuterminaaliin, molempiin paperikoneisiin ja kartonkitehtaan arkkileikkuri 5:een.

Sunilan tehdas täytti niin ikään tänä vuonna 80-vuotta. Tapahtumapäivänä yleisöllä on mahdollisuus osallistua sellutehdasta esitteleville opastetuille kierroksille. Tapahtumassa esitellään puun hankintaa ja jalostusta valmiiksi tuotteiksi.

Keravan-tapahtumapäivänä ei ole tehdasvierailuita. Metsäpäivä järjestetään Keinukallion ulkoilualueella ja luvassa on tekemistä ja tietoa koko perheelle.

Lisätietoja Metsäpäivien ohjelmasta päivitetään Stora Enson sivuille.

Aiheeseen liittyvät artikkelit