Turun Kirjamessut kannustaa kasvattamaan puun tulevalle kirjalle

Uutiset 03.10.2018

Tulevana viikonloppuna 5.–7. lokakuuta messukävijöille jaetaan kuusen siemeniä.


Markku Vuorikari / VL-arkisto
Siemenet voidaan kylvää joko marraskuussa ennen lumentuloa tai keväällä heti lumien sulamisen jälkeen. Itämisvaihe kestää keväällä muutaman viikon. Pieniä sirkkataimia löytyy kylvölaikusta kesäkuun aikana.

Turun Kirjamessuilla mennään kirjan alkulähteille. Istuta kirja -teeman alla messukävijöille jaetaan tuhat pussia puun siemeniä. Yhdessä pussissa on 10 kuusen siementä.

"Haluamme ajatella tulevaisuutta, ja siksi yhtenä ideana on istuttaa puu tulevalle kirjalle. Aiomme lahjoittaa messukävijöille kuusen siemeniä, joita he voivat istuttaa tulevaisuutta varten", kertoo messujen ohjelmapäällikkö Seppo Puttonen.

Kirjanistutussiemenet on lahjoittanut metsäbiotalouden asiantuntijayritys Tapio. Turun kaupunki on luovuttanut kylvöalueen puun siemenille Messukeskuksen lähettyviltä. Alueelle saa vapaasti kylvää kuusen siemeniä ja sitten seurailla niiden itämistä ja kasvua.

Turun Kirjamessujen suurina teemoina ovat Viron 100-vuotisjuhlat, kestävä kehitys, Itämeren suojelu ja ilmastonsuojelu. Nämä aiheet ovat esillä lukuisissa keskusteluissa Turun Messukeskuksessa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit