Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

MTK:n Tiirola: Ilmastonmuutoksen haasteiden edessä on panostettava metsien kasvuun ja hoitoon

Metsien käytön rajoittamisen sijaan vaalikentillä pitäisi keskustella siitä, miten metsänomistajia kannustetaan vahvistamaan metsiensä hiilinieluja, sanoi MTK:n metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola metsävaltuuskunnan kokouksessa Espoossa.
Mikko Tiirola avasi MTK:n metsävaltuuskunnan kokouksen Espoon Hanasaaressa.
Mikko Tiirola avasi MTK:n metsävaltuuskunnan kokouksen Espoon Hanasaaressa. Kuva: Kari Salonen / VL-arkisto

Viime aikoina on keskusteltu paljon ilmastopolitiikasta, metsäluonnon monimuotoisuudesta ja metsänkäsittelyn tapojen hyväksyttävyydestä. MTK:n metsävaltuuskunnan puheenjohtajan Mikko Tiirolan mukaan kritiikissä metsäsektoria kohtaan on unohtunut se, että suomalaiset metsät ja niiden kestävä käyttö ovat ongelman ratkaisu eikä itse ongelma.

”MTK:lle sopiikin erinomaisesti, että ilmastopolitiikka ja metsäluonnon monimuotoisuus nousevat kevään vaalien kärkiteemaksi”, sanoi Tiirola.

Vaalikentillä on Tiirolan mielestä erityisesti syytä keskustella siitä, miten yhteiskunta kannustaa satojatuhansia metsänomistajia vahvistamaan hiilinieluja ja edistämään uusiutuvien raaka-aineiden tuottamista.

”Ilmastomuutoksen haasteiden edessä meidän on panostettava metsien kasvun lisäämiseen, niiden terveyden ylläpitoon ja luonnonhoitoon. Samoin meidän on välttämätöntä edistää fossiilisten raaka-aineiden korvautumista uusiutuvilla.”

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Keskeistä Tiirolan mukaan on se, että toimintaympäristö ja verotus kannustavat metsätalousyrittämiseen.

”Metsien osalta kysymys on metsäverotuksen tasosta sekä tilarakenteen ja sukupolvenvaihdosten edistämiseen liittyvistä metsä- ja metsälahjavähennyksestä”, Tiirola muistutti.

Metsäpalvelu

Miltä metsäsi näyttää euroissa? Katso puun hinta alueittain ja hintojen kehitys koko Suomessa.