Metsä Groupilta jälleen vahva tulos – hyvä markkinatilanne ja sellun hinnan nousu tuloksen takana

Uutiset 08.11.2018

Suomalaisen puun jalostaminen tuotteiksi ja metsän kestävää kasvua tukeva metsäpalvelutarjonta ovat Ilkka Hämälän mukaan Metsä Groupin panos ilmastonmuutoksen torjuntaan.


Petteri Kivimäki / VL-arkisto
Ilkka Hämälä aloitti Metsä Groupin pääjohtajana 1. huhtikuuta 2018.

Metsä Groupin tammi–syyskuun vertailukelpoinen liiketulos nousi 641 miljoonaan euroon. Viime vuoden vastaavan jakson tulos oli 381 miljoonaa euroa.

Pääjohtaja Ilkka Hämälän mukaan kasvua selittää muun muassa hyvä markkinatilanne.

”Tuotteidemme vahva kysyntä jatkui kolmannella vuosineljänneksellä. Tuoteryhmien hinnat säilyivät vakaana tai nousivat hieman. Markkinatilanne yhdistettynä kehitysinvestointien tuomaan korkeaan myynnin volyymiin johtivat erinomaiseen taloudelliseen tulokseen.”

Metsä Boardin kannattavuutta paransivat kartonkien ja markkinasellun kohonneet keskihinnat sekä osakkuusyhtiö Metsä Fibren kasvaneet sellun tuotanto- ja toimitusmäärät.

Hämälä kertoo, että alkuvuonna valmistui koivuvaneri-investointi Äänekoskelle ja Viron Pärnuun. Lokakuussa päätettiin uuden tekstiilikuituprosessin koetehtaasta Äänekoskelle.

”Jatkamme kertopuutehdasinvestointia Punkaharjulla ja selvitämme Kemin sellutehtaamme kehitysvaihtoehtoja.”

Puun kysyntä kohdistuu yhtiön mukaan nyt kesäkorjuukelpoisiin harvennus- ja uudistusleimikoihin ja energiapuussa lähinnä latvusmassaan.

Ilkka Hämälä ottaa tulostiedotteessa kantaa myös ilmastonmuutoksen torjuntaan.

”Suomalaisen puun jalostaminen monipuolisesti hiiltä sitoviksi tuotteiksi sekä siihen yhdistetty metsän kestävää kasvua tukeva kehittyvä metsäpalvelujen tarjonta on Metsä Groupin panos ilmastonmuutoksen torjunnassa.”

Aiheeseen liittyvät artikkelit