Jenni Haukio Aarteelle: ”Ilmastoahdistus on tarpeellinen tunne”

Uutiset 14.11.2018

Rouva Jenni Haukio antoi Aarre-lehden 10-vuotisnumeroon haastattelun, jossa hän puhuu muun muassa ilmastoahdistuksesta ja somen vihapuheesta.


Maria Miklas
Runoilija Jenni Haukiota haastatteli Mäntyniemessä kirjallisuustoimittaja Seppo Puttonen, joka toimi Haukion äitiyslomasijaisena Turun kirjamessuilla.

”Ilmastoahdistus on tarpeellinen tunne, joka herättää meitä muuttamaan elämäntapojamme. Olen kuitenkin huolissani siitä, että se pahimmillaan myös passivoi. Pelkään, että syntyy ilmapiiri, jossa ihmiset kokevat, että minun toimillani ei ole mitään merkitystä”, sanoo rouva Jenni Haukio 15. marraskuuta 2018 ilmestyvän Aarteen 10-vuotisjuhlanumeron haastattelussa.

Haukio korostaa, että vielä on toivoa ja että suunta on mahdollista kääntää.

Oman lapsensa, nyt yhdeksän kuukauden ikäisen Aaron, Jenni Haukio toivoo oppivan kunnioittamaan luonnon monimuotoisuutta ja jokaisen elävän olennon ainutkertaisen elämän merkitystä.

Haukio kertoo olevansa huolissaan myös siitä, että pelko sosiaalisen median vihapuheesta ehkäisee Suomessa käytävää keskustelua.

”Toivon kuitenkin, ettei kukaan jättäisi pelon takia ottamatta kantaa itselleen tärkeiden asioiden puolesta. Näin olen itsekin toiminut ja tulen edelleen toimimaan.”


Aarteen juhlanumeron muita aiheita ovat muun muassa jatkuvan kasvatuksen rajoitteet, mönkijän käyttökelpoisuus puunajossa sekä Kotkan metsäteollisuushistoria, jonka perinteitä jatkaa nyt uusilla tuotteilla ja tuotekehityksellä Kotkamills Oy.

Lehden kannessa on hausjärveläinen yrittäjä Ilkka Brotherus, joka kertoo, miksi hän on hankkinut omistukseensa peräti 3 200 hehtaaria metsää. Niiden tuotoilla pidetään muun muassa Erkylän kartanon 50 rakennusta hyvässä kunnossa.

Aarteen 10-vuotisjuhlanumero ilmestyy torstaina 15.11.2018. Normaalin tilaajapainoksen lisäksi siitä on otettu yhteensä 100 000 kappaleen lisäpainos, jota jaetaan näytenumerona metsänomistajatalouksiin kautta maan.

Aarteen 10/2018 irtonumeron voi ostaa osoitteesta aarrelehti.fi/irtonumero

Aiheeseen liittyvät artikkelit