Maistuisiko sellujäätelö? – Heurekassa sellaista voi maistella lauantaina

Uutiset 21.11.2018

Tiedekeskus Heurekan koko perheen tapahtumassa tutkitaan kiertotalouden uusia tuulia.


Lari Lievonen / VL-arkisto
Tätä jäätelöä ei ole tehty sellusta, mutta lauantaina Heurekan tapahtumassa selviää, miltä sellujäätelö näyttää ja maistuu.

Heureka järjestää yhteistyökumppaneiden kanssa ensi lauantaina 24. marraskuuta Tulevaisuuden palasia -tapahtuman, jossa tarkastellaan kiertotaloutta eri näkökulmista. Myös metsäsektori ja biotalous ovat tilaisuudessa edustettuina.

Tilaisuudessa on muun muassa mahdollista kokeilla, miltä tuntuu uusi suomalainen keksintö, Ioncell-kuitu, josta tehty puku nähdään rouva Jenni Haukion yllä itsenäisyyspäivän vastaanotolla. Ioncell-menetelmällä voidaan valmistaa kauniita kankaita puusta, jätetekstiileistä tai vaikka vanhoista pahvilaatikoista.

Metsäteollisuus ry:n Puuta päivittäin -kokonaisuudessa tutkitaan Heurekan arboretumin puita ja maan PH-arvoja. Paperikuusi-työpajassa askarrellaan oma jouluinen koristekuusi, ja vieraat pääsevät myös kokeilemaan paperin valmistusta.

Vieraat pääsevät myös itse tekemään jätteestä taidetta ja tarpeellisia tavaroita, tutustumaan kestävään metsänhoitoon pikaretkellä ja mikroskooppien äärellä ja veistelemään kaarnalaivoja. UPM maistattaa pisteellään sellujäätelöä.

Helsingin seudun ympäristöpalvelujen asiantuntijat antavat käytännön vinkkejä ja kertovat, miten jätteistä nykyään tehdään uusia tuotteita. Suomen ympäristökeskuksen pisteellä pääsee arvaamaan oman jätekuormansa painon ja tutustumaan erilaisiin kierrätysmuoviratkaisuihin.

Koko ohjelma on esitelty Heurekan sivuilla.

Aiheeseen liittyvät artikkelit