Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Maistuisiko sellujäätelö? – Heurekassa sellaista voi maistella lauantaina

Tiedekeskus Heurekan koko perheen tapahtumassa tutkitaan kiertotalouden uusia tuulia.
Tätä jäätelöä ei ole tehty sellusta, mutta lauantaina Heurekan tapahtumassa selviää, miltä sellujäätelö näyttää ja maistuu.
Tätä jäätelöä ei ole tehty sellusta, mutta lauantaina Heurekan tapahtumassa selviää, miltä sellujäätelö näyttää ja maistuu. Kuva: Lari Lievonen / VL-arkisto

Heureka järjestää yhteistyökumppaneiden kanssa ensi lauantaina 24. marraskuuta Tulevaisuuden palasia -tapahtuman, jossa tarkastellaan kiertotaloutta eri näkökulmista. Myös metsäsektori ja biotalous ovat tilaisuudessa edustettuina.

Tilaisuudessa on muun muassa mahdollista kokeilla, miltä tuntuu uusi suomalainen keksintö, Ioncell-kuitu, josta tehty puku nähdään rouva Jenni Haukion yllä itsenäisyyspäivän vastaanotolla. Ioncell-menetelmällä voidaan valmistaa kauniita kankaita puusta, jätetekstiileistä tai vaikka vanhoista pahvilaatikoista.

Metsäteollisuus ry:n Puuta päivittäin -kokonaisuudessa tutkitaan Heurekan arboretumin puita ja maan PH-arvoja. Paperikuusi-työpajassa askarrellaan oma jouluinen koristekuusi, ja vieraat pääsevät myös kokeilemaan paperin valmistusta.

Vieraat pääsevät myös itse tekemään jätteestä taidetta ja tarpeellisia tavaroita, tutustumaan kestävään metsänhoitoon pikaretkellä ja mikroskooppien äärellä ja veistelemään kaarnalaivoja. UPM maistattaa pisteellään sellujäätelöä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Helsingin seudun ympäristöpalvelujen asiantuntijat antavat käytännön vinkkejä ja kertovat, miten jätteistä nykyään tehdään uusia tuotteita. Suomen ympäristökeskuksen pisteellä pääsee arvaamaan oman jätekuormansa painon ja tutustumaan erilaisiin kierrätysmuoviratkaisuihin.

Koko ohjelma on esitelty Heurekan sivuilla.

Metsäpalvelu

Miltä metsäsi näyttää euroissa? Katso puun hinta alueittain ja hintojen kehitys koko Suomessa.