Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Heikki Willamon luontovalokuvia esillä Vaasassa – tarkastelun alla ihmisen ja eläimen välinen suhde

Heikki Willamo on kuvannut näyttelyssä esillä olevat teokset kuvausmatkoillaan Etelä-Suomesta Norjan Varankiin ja edelleen Jäämeren karujen maisemien äärelle.
Heikki Willamo: Usvahirvi
Heikki Willamo: Usvahirvi Kuva: Heikki Willamo

Pohjanmaan museossa on avautunut valokuvataiteilija Heikki Willamon luontovalokuvanäyttely Myyttinen matka, joka kertoo ihmisten ja eläinten vuosituhansia jatkuneesta suhteesta.

Heikki Willamo (s. 1952) on karjalohjalainen valokuvataiteilija, luontokuvaaja ja kirjailija, joka on pitänyt lukuisia valokuvanäyttelyjä Suomessa ja ulkomailla sekä julkaissut parikymmentä kirjaa. Willamo kirjoittaa myös Aarteeseen. Hänellä on ollut Aarteen ensimmäisestä numerosta alkaen oma palsta, jossa hän on kertonut niin metsän eläimistä, metsän vuodenkierrosta kuin omista kokemuksistaan luonnossa. Tänä vuonna hän on kirjoittanut metsäluonnon arvokkaista elinympäristöistä.

Heikki Willamo työskentelee enimmäkseen kotiseudullaan ja on erityisen kiinnostunut vanhan metsän elämästä ja tunnelmasta sekä muinaisesta kalliotaiteesta ja myyteistä kuvien takana. Häntä kiehtoo ihmisen ja eläinten välinen yhteys. Willamon kuvat ilmaisevat syviä omakohtaisia elämyksiä luonnon ajattomuudesta, jopa sen pyhyydestä.

Myyttinen matka -näyttely kertoo ihmisen vuosituhansia jatkuneesta suhteesta eläimeen ja pyrkii tavoittamaan muinaisen metsästäjän kokemuksen ja mielenmaiseman. Lähtökohtana ovat ihmiskunnan vanhimmat kuvat: kivikautinen luola- ja kalliotaide. Matkaoppaina toimivat karhut, hirvet, peurat, sukupuuttoon kuolleet alkuhärät, arobiisonit ja villihevoset.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Willamo on kuvannut näyttelyn teoksia kuvausmatkoillaan Etelä-Suomesta Norjan Varankiin ja edelleen Jäämeren karujen maisemien äärelle.

Muusikko Kie von Hertzen on tuottanut näyttelyyn äänimaiseman ja valokuvataiteilija Perttu Saksa lyhytelokuvan Eläimen kuva, joka valottaa Willamon luontosuhdetta.

Näyttelyn ovat tuottaneet Salon taidemuseo sekä Suomen valokuvataiteen museo ja se on esillä Pohjanmaan museossa 17.2.2019 saakka.

Metsäpalvelu

Miltä metsäsi näyttää euroissa? Katso puun hinta alueittain ja hintojen kehitys koko Suomessa.