Lauantaina etsitään metsänhoitoyhdistysten kätkemiä joulukuusia – löytäjä saa pitää

Uutiset 10.12.2018

Kuusikätköjen koordinaatit julkaistaan lauantaina 15. joulukuuta.


Markku Vuorikari / VL-arkisto
Joulukuusikätköilyn kuusissa on metsänhoitoyhdistyksen punainen nauha.

Useat metsänhoitoyhdistykset järjestävät joulukuusikätköilyn tulevana lauantaina. Metsänhoitoyhdistysten joulukuusigeokätköilyssä joulukuusi tai -kuuset löytyvät koordinaattien osoittamasta paikasta lauantaiaamuna 15. joulukuuta. Paikalle ensimmäisenä ehtinyt saa pitää kuusen löytöpalkkiona. Kuusen lisäksi kätköpaikassa on kätköpurkki, jossa on lokivihko. Kaikkien paikan löytäneiden toivotaan kirjaavan käyntinsä siihen.

Kuusikätköilyllä metsänhoitoyhdistykset haluavat toivottaa kaikille hyvää joulua ja muistuttaa, että joulukuusen hakeminen metsästä ei kuulu jokamiehenoikeuksiin. Poikkeuksen tekevät nämä joulukuusikätköilyssä löytyvät kuuset, jotka on merkiksi koristeltu punaisella metsänhoitoyhdistyksen kuitunauhalla.

Kuusikätköt voivat sijaita yksityisten henkilöiden, kuntien tai valtion omistamilla mailla tai piha-alueilla. Kätköjen etsijöiden tulee noudattaa jokamiehenoikeuksia ja -velvollisuuksia ja toimia häiriötä tai vahinkoa aiheuttamatta.

Kuusikätköjen koordinaatit julkaistaan lauantaina noin kello 8 osoitteessa www.mhy.fi/joulukuuset sekä mukana olevien metsänhoitoyhdistysten sivuilla. Katso, onko oma yhdistyksesi mukana kätköilyssä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit