Metsie on metsäselfie – jos lähetät metsiesi vielä tänä vuonna Lustoon, se saattaa päätyä näyttelyyn

Uutiset 20.12.2018

Kuvien avulla Lusto haluaa saada paremman käsityksen suomalaisten metsäsuhteista.


Mikko Lehtimäki / VL-arkisto
Missä ottaisit oman metsiesi?

Suomen Metsämuseo Lusto kerää kokoelmiinsa tämän päivän metsäkuvia ja tietoa ihmisten metsäsuhteista kuvien avulla. Kuvien keräämiseksi museo kutsuu mukaan Metsie-kampanjaan.

Kuvat kerätään Luston metsäsuhteista kertovaan valokuvakokoelmaan ja osa kuvista nähdään Lustossa helmikuussa 2019 avautuvassa Metsie-näyttelyssä. Vuoden 2018 loppuun mennessä lähetetyillä kuvilla on mahdollisuus päästä mukaan näyttelyyn.

”Keruun tarkoituksena on täydentää Luston metsähistoriaan painottuvaa kuvakokoelmaa ja saada käsitys suomalaisten nykyhetken metsäsuhteesta”, kertoo Luston näyttelypäällikkö Reetta Karhunkorva.

Luston mukaan Metsie on kuva henkilöstä ja hänelle rakkaasta tekemisestä tai olemisesta metsässä. Kuva voi olla henkilön itse ottama tai jonkun muun hänestä ottama. Lusto pyytää osallistujaa kuvaamaan tai kuvauttamaan itsensä metsässä lempipaikassa, lempipuuhassa tai jokapäiväisessä metsään liittyvässä toimessa.

Kuvien ei tarvitse olla tuoreita, vaan vanhempikin kuva sopii, jos se vain kertoo osallistujan suhteesta metsään. Kuvan oheen toivotaan muutaman lauseen mittaista kuvausta osallistujan metsäsuhteesta.

Lisätietoja ja kuvien lähetysohjeet.

Lue lisää