Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Kontiotuote investoi kuusi miljoonaa Pudasjärvelle – uusi tuotantolinja avataan ensi maanantaina

Kontiotuote avaa uuden tuotantolinjaston Pudasjärven-tehtaalleen. Hirsirakennusten valmistaja näkee modernille hirsirakentamiselle kasvavaa kysyntää niin kotimaassa kuin vientimarkkinoillakin.
Pudasjärven hirsikampus otettiin käyttöön vuonna 2016. Hirret rakennukseen toimitti Kontiotuote.
Pudasjärven hirsikampus otettiin käyttöön vuonna 2016. Hirret rakennukseen toimitti Kontiotuote. Kuva: Pekka Fali / VL-arkisto

Uusi tuotantolinja Kontiotuotteen Pudasjärven-tehtaalla avataan maanantaina 28. tammikuuta. Investointi lähes kaksinkertaistaa Kontiotuotteen hirsituotannon kapasiteetin.

”Yhtiön kilpailukyky nousee uudelle tasolle ja edesauttaa menestystä myös vientimarkkinoilla. Puurakentamisen lisääminen ja Kontion investoinnit tukevat myös selvästi kestävää kehitystä ja vähähiilisen rakentamisen tavoitteita”, kertoo toimitusjohtaja Keijo Anttila.

Pudasjärvi on viime vuosina profiloitunut Suomen hirsipääkaupungiksi. Tunnetuin julkinen hirsirakennus seudulla on Kontiotuotteen toimittama 800 oppilaan hirsikampus. Kaupunginjohtaja pitää Kontiotuotteen investointia Pudasjärvelle merkittävänä tapahtumana.

”Se on osoitus siitä, että pohjoisen hyvin hoidettu metsä ja siitä pitkälle jalostetut, markkinoiden kysynnän mukana kehittyvät ja korkealuokkaiset puuteollisuuden tuotteet tuovat toimeentuloa meidän alueemme kotitalouksiin myös pitkälle tulevaisuudessakin”, Pudasjärven kaupunginjohtaja Tomi Timonen toteaa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Uudella tuotantolinjalla valmistetaan Kontiotuotteen painumatonta SmartLog-hirttä. Sille on yhtiön mukaan suurta kysyntää kotimaan markkinoiden lisäksi myös maailmanlaajuisesti. Tällä hetkellä Kontio toimittaa Suomen lisäksi rakennuksia vuosittain noin kolmeenkymmeneen eri maahan.

Metsäpalvelu

Miltä metsäsi näyttää euroissa? Katso puun hinta alueittain ja hintojen kehitys koko Suomessa.