Kontiotuote investoi kuusi miljoonaa Pudasjärvelle – uusi tuotantolinja avataan ensi maanantaina

Uutiset 23.01.2019

Kontiotuote avaa uuden tuotantolinjaston Pudasjärven-tehtaalleen. Hirsirakennusten valmistaja näkee modernille hirsirakentamiselle kasvavaa kysyntää niin kotimaassa kuin vientimarkkinoillakin.


Pekka Fali / VL-arkisto
Pudasjärven hirsikampus otettiin käyttöön vuonna 2016. Hirret rakennukseen toimitti Kontiotuote.

Uusi tuotantolinja Kontiotuotteen Pudasjärven-tehtaalla avataan maanantaina 28. tammikuuta. Investointi lähes kaksinkertaistaa Kontiotuotteen hirsituotannon kapasiteetin.

”Yhtiön kilpailukyky nousee uudelle tasolle ja edesauttaa menestystä myös vientimarkkinoilla. Puurakentamisen lisääminen ja Kontion investoinnit tukevat myös selvästi kestävää kehitystä ja vähähiilisen rakentamisen tavoitteita”, kertoo toimitusjohtaja Keijo Anttila.

Pudasjärvi on viime vuosina profiloitunut Suomen hirsipääkaupungiksi. Tunnetuin julkinen hirsirakennus seudulla on Kontiotuotteen toimittama 800 oppilaan hirsikampus. Kaupunginjohtaja pitää Kontiotuotteen investointia Pudasjärvelle merkittävänä tapahtumana.

”Se on osoitus siitä, että pohjoisen hyvin hoidettu metsä ja siitä pitkälle jalostetut, markkinoiden kysynnän mukana kehittyvät ja korkealuokkaiset puuteollisuuden tuotteet tuovat toimeentuloa meidän alueemme kotitalouksiin myös pitkälle tulevaisuudessakin”, Pudasjärven kaupunginjohtaja Tomi Timonen toteaa.

Uudella tuotantolinjalla valmistetaan Kontiotuotteen painumatonta SmartLog-hirttä. Sille on yhtiön mukaan suurta kysyntää kotimaan markkinoiden lisäksi myös maailmanlaajuisesti. Tällä hetkellä Kontio toimittaa Suomen lisäksi rakennuksia vuosittain noin kolmeenkymmeneen eri maahan.

Aiheeseen liittyvät artikkelit