Mielenosoittajat vaativat Metsähallituksen tulostavoitteen kohtuullistamista

Uutiset 13.02.2019

Luonto-Liiton metsäryhmä osoitti tänään mieltä maa- ja metsätalousministeriön edustalla Helsingissä.


Reija Mikkola
Luonto-Liiton mielenosoittajia Maa- ja metsätalousministeriön edustalla tänään keskiviikkona.

Viime viikolla valtioneuvoston raha-asiainvaliokunta päätti nostaa Metsähallituksen tulostavoitteen 148,9 miljoonaan euroon. Se on 38,8 miljoonaa euroa suurempi kuin vuoden 2019 talousarviossa asetettu 110,1 miljoonan euron tavoite.

Tänään Luonto-Liiton mielenosoittajat vaativat, että Metsähallituksen tulostavoitetta lasketaan, jotta valtion mailla voidaan huomioida luonnon monimuotoisuuden, virkistyskäytön ja ilmastonmuutoksen torjunnan tarpeet nykyistä paremmin.

Maa- ja metsätalousministeriön mukaan korotus tulostavoitteeseen ei johda hakkuiden lisäämiseen.

”Taloudellinen tulostavoite kuitenkin määrittelee Metsähallituksen liikkumavaran lakisääteisten yhteiskunnallisten velvoitteiden hoidossa”, Luonto-Liitto kirjoittaa tiedotteessaan ja tähdentää Metsähallituksen vastuuta esimerkiksi valtion omistamien alueiden virkistyskäytön ja luonnon monimuotoisuuden takaamisessa.

”Hakkuumäärien vähentämisellä ja pehmeämmillä käsittelymenetelmillä olisi suuri merkitys ilmastonmuutoksen torjunnassa. Ylisuuret hakkuutavoitteet aiheuttavat konflikteja eri puolilla Suomea jatkuvasti vuosikymmenestä toiseen”, luontojärjestö tiedottaa.

Ympäristöjärjestöt tekivät vuonna 2018 kansalaisaloitteen avohakkuiden lopettamiseksi valtion mailla. Avohakkuut historiaan -kansalaisaloitteen allekirjoitti yli 60 000 suomalaista ja se etenee tänä keväänä valittavan uuden eduskunnan käsittelyyn.

Eilen Metsähallituksen tulostavoitetta kritisoi WWF. Asiasta uutisoi Maaseudun Tulevaisuus.

Aiheeseen liittyvät artikkelit