Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Stora Enso alkaa valmistaa biohajoavia pakkauksia kotimaisesta ja ruotsalaisesta puusta

Ensimmäisten tuotteiden odotetaan tulevan markkinoille vuoden 2019 loppuun mennessä.
Hylten-tehtaalla käynnistettiin vuonna 2018 myös Stora Enson biokomposiittirakeiden tuotantolinja
Hylten-tehtaalla käynnistettiin vuonna 2018 myös Stora Enson biokomposiittirakeiden tuotantolinja Kuva: Jarkko Sirkiä / VL-arkisto

Stora Enso investoi viisi miljoonaa euroa uuteen kuitutuotteiden tuotantolinjaan Hylten-tehtaalla Ruotsissa. Teknologian avulla voidaan valmistaa täysin muovittomia, biohajoavia muotoonpuristettavia kuitutuotteita. Mahdollisia tuotteita ovat esimerkiksi mukit, kulhot, lautaset, kahvimukin kannet ja muut kertakäyttöiset ruokapakkaukset.

Uusilla tuotteilla halutaan vastata muovittomia vaihtoehtoja etsivien ympäristötietoisten kuluttajien tarpeisiin. Ensimmäisten tuotteiden odotetaan tulevan markkinoille vuoden 2019 loppuun mennessä.

Muotoonpuristetut kuitutuotteet valmistetaan erilaisista kemiallisista massoista ja kemihierteestä puristuskoneella. Raaka-aineena käytetään sellua, joka valmistetaan Ruotsista ja Suomesta hankittavasta FSC- ja PEFC-sertifioidusta puusta. Raaka-aine valmistetaan Stora Enson tehtailla Ruotsissa ja Suomessa ja jatkojalostetaan Hylten-tehtaalla. Linjan vuosikapasiteetti on aluksi noin 50 miljoonaa tuoteyksikköä, ja kapasiteettia on tarkoitus lisätä pilottivaiheen jälkeen.

Tuotantolinjan toiminnasta ja materiaalien kehittämisestä vastaa uusi Formed Fiber -liiketoimintayksikkö.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

”Investointi on tärkeä askel muutoksessamme uusiutuvien materiaalien yhtiöksi, joka tarjoaa vaihtoehtoja muoville ja muille fossiilisille raaka-aineille. Investoinnin ansiosta pystymme auttamaan asiakkaitamme rakentamaan heidän brändejään ympäristöystävällisinä kiertotalousyrityksinä”, sanoo Formed Fiber -liiketoimintayksikön johtaja Sohrab Kazemahvazi.

Metsäpalvelu

Miltä metsäsi näyttää euroissa? Katso puun hinta alueittain ja hintojen kehitys koko Suomessa.