Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

MTK: ”Puun käyttö ja metsien monimuotoisuus kulkevat metsänomistajien mielessä rinta rinnan”

Yli puolet metsänomistajista pitää metsäluonnon monimuotoisuuden turvaamista tärkeänä, selviää MTK:n Metsätutka-kyselystä.
Tekopökkelöt ovat yksi keino lisätä lahopuuta ja monimuotoisuutta talousmetsässä.
Tekopökkelöt ovat yksi keino lisätä lahopuuta ja monimuotoisuutta talousmetsässä. Kuva: Johannes Wiehn / VL-arkisto

Puurakentamisen ja puun käytön edistäminen sekä omaisuuden suojan vahvistaminen ovat metsänomistajille tärkeimpiä vaalitavoitteita, kertoo MTK:n Metsätutka-kysely.

Selvästi yli puolet metsänomistajista pitää myös metsäluonnon monimuotoisuuden turvaamista tärkeänä. Monimuotoisuuden turvaaminen koetaan metsien kasvun lisäämistä tärkeämmäksi.

Lisäksi tasapuolinen investoiminen liikenneväyliin koko maassa on metsänomistajille tärkeä asia.

”Kyselyn tulos antaa selvät askelmerkit eduskuntavaaleihin valmistautuville puolueille ja ehdokkaille sekä hallitusohjelman valmistelijoille. Puun käyttö ja metsien monimuotoisuus kulkevat metsänomistajien mielessä rinta rinnan. Metsänomistajat haluavat lisätä puun käyttöä samalla kun omaisuudensuoja turvataan, siksi vapaaehtoisuuteen perustuville suojelumalleille on tilausta”, toteaa MTK:n metsäjohtaja Juha Hakkarainen. 

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tutkimuksen aineisto kerättiin puhelinkyselyllä maaliskuun alussa suomalaisilta metsänomistajilta. Vastaajia oli 552. Luonnonvarakeskuksen mukaan Suomessa on 632 000 metsänomistajaa ja 347 000 vähintään kahden hehtaarin metsätilakokonaisuutta.

Metsäpalvelu

Miltä metsäsi näyttää euroissa? Katso puun hinta alueittain ja hintojen kehitys koko Suomessa.