Metsänkäyttöilmoituksen voi nyt tehdä Metsään.fi-palvelussa kaikista kohteista

Uutiset 02.05.2019

Metsään.fi-palvelun käyttäjä voi itse piirtää metsänkäyttöilmoituksen kartalle kuvion, joka on suunniteltu hakattavaksi.


Hanne Manelius / VL-arkisto
Metsänkäyttöilmoitus on tehtävä hyvissä ajoin ennen hakkuiden aloitusta.

Metsään.fi-palvelussa on aiemmin pystynyt tekemään metsänkäyttöilmoituksen vain niiltä tiloilta, joilla on metsävaratietoa. Nyt palvelun käyttäjä voi itse piirtää metsänkäyttöilmoituksen kartalle kuvion, joka on suunniteltu hakattavaksi.

Myös metsäalan toimija voi tehdä palvelussa metsänkäyttöilmoituksen metsänomistajan puolesta, jos hänellä on suostumus metsätietoihin ja metsänomistajan valtuutus.

Metsänkäyttöilmoitus on tehtävä aina hyvissä ajoin ennen hakkuiden aloitusta tai erityisen tärkeän elinympäristön käsittelyä. Työt voi aloittaa, kun ilmoituksen jättämisestä on kulunut vähintään 10 vuorokautta.

Kiireellisissä tapauksissa voi hakea poikkeusta metsänkäyttöilmoituksen määräajasta. Tällöin hakijalta veloitetaan metsänkäyttöilmoituksen käsittelystä 80 euroa. Metsään.fi-palvelussa täytettävään metsänkäyttöilmoitukseen voi merkitä pyynnön myös poikkeavasta määräajasta.

Lue lisää metsänomistajan lakisääteisistä ilmoituksista Suomen metsäkeskuksen sivuilta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit