Kemera-tuettuja metsätöitä tehdään tänä vuonna enemmän kuin viime vuonna

Uutiset 15.05.2019

Nuorissa metsissä on Suomen metsäkeskuksen mukaan tehty alkuvuodesta runsaasti metsänhoitotöitä.


Matti Turtiainen / VL-arkisto
Alkuvuodesta metsätietöiden tukia oli maksettu lähes tuplamäärä viime vuoteen verrattuna.

Metsänhoitotöiden Kemera-tukia on maksettu alkuvuodesta metsänomistajille 10,9 miljoonaa, eli noin viidennes edellisvuotta enemmän. Huhtikuun lopussa metsätietöiden tukia oli maksettu lähes tuplamäärä edellisvuoteen verrattuna. Myös suometsien kunnostuksen ja nuorten metsien hoidon tukimaksut ovat lisääntyneet.

Kemera-maksujen kasvuun on osaltaan vaikuttanut se, että vanhan Kemera-lain metsätöiden toteutusajat päättyivät vuodenvaihteessa. Nuorissa metsissä on tehty alkuvuodesta runsaasti metsänhoitotöitä, mikä näkyy myös maksujen määrässä.

Uusia Kemera-hankkeita on hyväksytty alkuvuodesta 14,3 miljoonan tukieuron arvosta, mikä on kahdeksan prosenttia viime vuotta enemmän. Noin miljoonan euron lisäys on lähes kokonaan metsätietöiden lisäystä.

Viime vuoden tammi–huhtikuussa metsäteiden rakentamisen ja kunnostamisen Kemera-tukia hyväksyttiin 0,7 miljoonan euron arvosta ja tänä vuonna vastaavasti 1,7 miljoonan euron arvosta.

”Kemera-tuella tehtävien töiden odotetaan lisääntyvän tänä vuonna 14 prosenttia viime vuodesta”, sanoo hankehallinnon asiantuntija Yrjö Niskanen Suomen metsäkeskuksesta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit