Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Pölkky Oy rakennuttaa uuden höyläämön Taivalkoskelle

Uuden tehtaan kapasiteetti on yli 100 000 kuutiota höylättyjä tuotteita.
Pölkky Oy:n sahat ovat Kuusamossa, Taivalkoskella ja Kajaanissa. Oulussa yhtiöllä on painekyllästyslaitos.
Pölkky Oy:n sahat ovat Kuusamossa, Taivalkoskella ja Kajaanissa. Oulussa yhtiöllä on painekyllästyslaitos. Kuva: Sanne Katainen

Pohjois-Suomen suurin yksityinen puunjalostaja Pölkky Oy rakennuttaa uuden höyläämön Taivalkoskelle. Höyläämö valmistuu syksyllä 2020, ja se työllistää suoraan kymmenen henkilöä. Hankkeen arvo on kokonaisuudessaan yli 10 miljoonaa euroa.

Uudessa höyläämössä valmistetaan tuotteita sekä vientiin että kotimaan markkinoille. Tehtaan kapasiteetti on yli 100 000 kuutiometriä höylättyjä tuotteita.

”Taivalkosken sahan höyläämön rakennuttaminen on uuden strategiamme mukainen investointi, joka tähtää jalostusasteen nostamiseen ja kannattavuuden parantamiseen”, kertoo Pölkky Oy:n toimitusjohtaja Petteri Virranniemi.

Teknisen johtajan Pekka Tuovisen mukaan uudella sahalla käytetään viimeisintä huipputeknologiaa ja automaatioaste on korkea.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

”Erityisesti haluttiin panostaa nopeaan automaattiseen asetteen vaihtoon.”

Aikaisemmin tänä vuonna Pölkky Oy ilmoitti sijoittavansa kokonaisuudessaan 30 miljoonaa euroa Kajaanin sahan tuotantoteknologian modernisointiin.

Pölkky-yhtymä käyttää raaka-ainetta neljällä sahallaan yhteensä 1 400 000 m3. Tuotannosta 75 % on mäntyä ja 25 % kuusta. Puun hankinta, sahaus ja jatkojalostus työllistävät yhteensä noin 420 henkilöä.

Metsäpalvelu

Miltä metsäsi näyttää euroissa? Katso puun hinta alueittain ja hintojen kehitys koko Suomessa.