Osallistu Aarteen kirjoituskilpailuun – voit voittaa hienoja palkintoja

Uutiset 19.08.2019

Keräämme Töissä metsässä -kirjoituskilpailulla suomalaisten kokemuksia ja muistoja metsätöistä.


Erkki Voutilainen
Tämä kuva on vuodelta 1963. Suomalaiset ovat tehneet monenlaisia töitä metsissä. Lähetä oma muistosi Aarteen kirjoituskilpailuun.

Moni on jo nuorena ollut istuttamassa, raivaamassa tai risusavotassa. Metsässä on tehty hakkuita ja ajettu puuta hevosella, traktorilla ja metsäkoneella. On tehty metsäteitä ja ojitettu suota. Joku on poiminut myyntiin marjoja ja sieniä. Talkootyöllä on rakennettu hirvitorneja tai taukotupia.

Keräämme Töissä metsässä -kirjoituskilpailulla suomalaisten kokemuksia ja muistoja metsätöistä. Keräämme myös metsäammattilaisten sekä vaikkapa luontokartoittajien ja eräoppaiden kirjoituksia metsissä tekemästään työstä.

Aiheen käsittely on vapaata: kerro yksi tarina tai muistele työn muuttumista eri vuosikymmeninä.

Kirjoituksen enimmäispituus saa olla noin 7 000 merkkiä. Jos kirjoitat käsin, kirjoita mahdollisimman selvällä käsialalla. Muista liittää mukaan yhteystietosi (nimi, osoite, puhelinnumero, mahdollinen sähköpostiosoite).

Lähetä tekstisi 27.9.2019 mennessä osoitteeseen toimitus@aarrelehti.fi. Laita viestin aihekenttään tunnus ”Töissä metsässä”. Tai postita kirjoituksesi 27.9.2019 mennessä, osoite on Aarre, PL 440, 00101 Helsinki, kuoreen tunnus ”Töissä metsässä”.

Arvonnan voittajat kerrotaan ja parhaita tekstejä julkaistaan Aarteen numerossa 10/19, joka ilmestyy 14.11.2019. Kilpailuun lähetettyjä tekstejä voidaan julkaista ilman erillistä korvausta myös Aarteen myöhemmissä numeroissa, verkkosivuilla ja muissa tuotteissa.

Palkinnot

Kaikkien kirjoittajien kesken arvomme seuraavat palkinnot:

Taidekeskus Salmelan kolme kehystettyä grafiikkateosta, joiden yhteisarvo on 1 000 euroa: Lauri Laineen serigrafian Figuuri VII, Kristian Krokforsin serigrafian Punainen puutarha sekä Jakke Haapasen serigrafian Sateentekijä.

Arabian Huvila-astiasetin arvo on 174,20 euroa, arvomme kaksi palkintoa. Palkintosetti sisältää kaksi 0,3 litran mukia, kaksi 13 cm:n kulhoa, kaksi 19 cm:n lautasta, kaksi 24 cm:n lautasta, litran vetoisen kaatimen ja tarjoilualustan. Heini Riitahuhdan suunnittelema Huvila-kuvio on saanut inspiraation mummolan tunnelmasta.

A. Vogelin kaksi palkintoa, yhden arvo on 90 e. Paketti sisältää Echinacea-Salvia-kurkkusuihkeen, Echinacea-mustaseljajuoman, Echinacea-pastilleja, Strath-yrttihiivavalmisteen, silmätippoja, kaksi Herbamare-yrttisuolaa, Molkosan Fruit -juoman sekä juomalasin.

Sievin Jalkine Oy:n Light Boot Olive S4 -saappaiden arvo on 70 e. Saappaat sopivat olosuhteisiin, joissa tarvitaan suojaa kosteudelta, öljyltä ja useimmilta kemikaaleilta, niissä on nopeasti kuivuva vuori ja teräskärki. Koot 35–47.

Lisäksi luvassa on kirjapalkintoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit