55 vuotta metsätöissä – Kuningasmetsuri kertoo Jaakko Pessisen tarinan

Uutiset 02.09.2019

Metsuri ja voimamies Jaakko Pessisen elämäkerta Kuningasmetsuri on ilmestynyt.


Kuningasmetsuri on kovakantinen, sidottu ja kuvaliitteineen 320-sivuinen.

Lappajärveläisen Jaakko Pessisen (s. 1949) elämäkerta Kuningasmetsuri (Viestilehdet 2019) on kunnianosoitus harvinaisen sitkeälle metsurille. Siirtokarjalaisen sotaveteraanin poika aloitti metsätyöt jo lapsena pokasahalla ja jatkoi ammattimetsurina 70-vuotiaaksi.

Työuransa aikana Pessinen ehti hakata reilusti yli sata tuhatta mottia puuta ilman yhtään sairauspoissaoloa tai sahaushaaveria. 76-kiloinen metsuri pärjäsi 1990-luvulla isojen miesten voimamiesmittelöissä ja pääsi Guinnessin Ennätysten kirjaan autonkaadon maailmanennätyksellä.

Ruisleivällä ja metsätöillä lihaksensa kasvattanut Pessinen ei koskaan kaihtanut haasteita. 70-luvun lopulla Lappajärven luomumetsuri osallistui ystävänsä yllyttämänä kehonrakennuksen SM-kisoihin Helsingin Kulttuuritalossa käytyään ensin punnituksessa osuuskaupan lihakylmiössä.

Pessinen on somejulkkis, josta tehdyt YouTube-videot ovat keränneet satoja tuhansia katselukertoja. Legendaarisella metsurilla on vannoutunut fanikuntansa.

”Suomalaiset metsurit ovat uurastaneet uskomattoman raskaassa työssä ja vaikeissa oloissa koko Suomen hyväksi. Heitä ei näy Linnan juhlissa, ja heidän arvostuksensa on ollut vähäistä. Mutta kun katsoo vaikkapa Jaakon uraa, huomaa, millainen ihmemies tämäkin maan hiljainen on”, sanoo Kuningasmetsurin kirjoittaja, toimittaja ja tietokirjailija Risto Jussila.

Kuningasmetsuri on koskettava lukuelämys ja mainio lahjakirja. Sen kohderyhmää ovat kaikki metsästä ja metsätöistä sekä Suomen suurten ikäluokkien vaiheista kiinnostuneet.

Kysy Kuningasmetsuria lähimmästä kirjakaupastasi.

Aiheeseen liittyvät artikkelit