Nuuksiossa järjestetään Retkiratsia – ensimmäisessä ratsiassa löytyi kuusi laitonta nuotiota

Uutiset 10.09.2019

Nuuksion kansallispuistossa on yhä enemmän ikävää käyttäytymistä, Metsähallituksesta kerrotaan.


Pekka Virtamo
Kansallispuistossa tulet saa tehdä vain merkitylle nuotiopaikalle.

Metsähallitus järjestää syyskuussa kahtena viikonloppuna valvontatempauksen, Retkiratsian, Nuuksion kansallispuistossa. Valvontaviikonloppuina muutaman henkilön partio kulkee Nuuksion kansallispuistossa ja kertoo retkeilijöille hyvistä retkeilytavoista ja muistuttaa kansallispuiston sääntöjen noudattamisesta.

Nuuksion kansallispuistossa on yhä enemmän ikävää käyttäytymistä, kuten laittomia tulipaikkoja, metelöintiä yömyöhään ja roskaamista.

”Suurin osa retkeilijöistä osaa toimia hyvin ja olemme ennen kaikkea liikkeellä hyvien retkeilytapojen puolesta ja luonnonsuojelun, yleisen viihtyvyyden ja turvallisuuden vuoksi. Jaamme esimerkillisesti toimiville Haltian näyttelylippuja ja jututamme retkeilijöitä keräten myös palautetta Nuuksiosta. Tarvittaessa muistutamme kansallispuiston järjestyssäännöistä ja hyvästä retkietiketistä”, sanoo puistonjohtaja Harri Karjalainen Metsähallituksessa.

Retkiratsiassa on mukana Metsähallituksen työntekijöitä, joista ainakin yksi on erätarkastaja. Hän voi sakottaa maastossa, jos havaitaan rikkeitä, esimerkiksi laittomia nuotioita.

Ensimmäinen Retkiratsia järjestettiin viime viikonloppuna. Hieman sateisessakin säässä lauantaina kansallispuistossa oli liikkeellä paljon retkeilijöitä. Päivän päättyessä ratsiassa oli havaittu kuusi laitonta nuotiota ja useita aiemmin tehtyjä nuotiopaikkoja. Joku oli myös ryhtymässä yöpymään paikassa, jossa telttailu ei ole sallittu. Kansallispuistossa on osoitettu paikat telttailuun ja nuotiotulien tekoon.

Aiemmin Nuuksiossa on ollut partiolaisten tekemää Kuutamoritarit-yöpartiointia, ja tempaus elvyttää osin tätä perinnettä. Toinen Retkiratsia on syyskuun viimeisenä viikonloppuna.

Lue lisää