Avohakkuut historiaan -kansalaisaloite luovutetaan eduskunnalle tänään

Uutiset 22.10.2019

Kansalaisaloitteen allekirjoitti yli 60 000 suomalaista.


Tommi Hakala
Metsähallitus Metsätalous Oy perusti vastikään kolme 5 000 hehtaarin kokoista jatkuvan kasvatuksen mallialuetta. Luontojärjestöjen mielestä toimenpide on riittämätön.

Avohakkuut historiaan -kansalaisaloite luovutetaan eduskunnalle tänään tiistaina. Aloitteessa vaaditaan avohakkuiden lopettamista valtion metsissä.

Aloitteen takana olevat ympäristöjärjestöt vaativat, että aloite käsitellään eduskunnassa perusteellisesti. Metsähallituksen vastikään ilmoittama jatkuvapeitteisen kasvatuksen kokeilu on järjestöjen mielestä edistysaskel mutta sellaisenaan riittämätön.

"Ilmastonmuutoksen torjunta ja luonnon monimuotoisuuden köyhtymisen pysäyttäminen vaativat poliitikoilta nopeita ja suuria päätöksiä. Avohakkuukielto olisi sellainen. Kansalaisaloite myös tukee monia Metsähallitukselle laissa määriteltyjä yhteiskunnallisia tavoitteita, mutta avohakkuut eivät", Greenpeace Suomen maajohtaja Sini Harkki toteaa.

Eduskunnan luonto- ja ympäristökerhon tuore puheenjohtaja, vihreiden kansanedustaja Pirkka-Pekka Petelius on mukana kansalaisaloitteen luovutustilaisuuden yhteydessä järjestettävässä keskustelutilaisuudessa.

”Jos kansalaisaloitteen mukaisesti siirtyisimme jatkuvapeitteisen kasvatuksen menetelmään valtion metsissä, vahvistaisimme suomalaista luontoamme”, Petelius toteaa.

Lue lisää