Mikko Tiirola: Ilmastonmuutosta torjutaan parhaiten panostamalla hyvään metsänhoitoon

Uutiset 30.10.2019

MTK:n metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola korosti metsänomistajien ilmastosankaruutta metsävaltuuskunnan kokouksen avauspuheessaan 30.10. Espoossa.


Maria Miklas
Mikko Tiirola on toiminut MTK:n metsävaltuuskunnan puheenjohtajana vuodesta 2009 saakka.

”Poliittinen hiilinielu on erikseen, mutta jos halutaan ihan oikeasti torjua ilmastonmuutosta lisäämällä hiilensidontaa, se tehdään panostamalla hyvään metsänhoitoon”, tiivisti Mikko Tiirola MTK:n metsävaltuuskunnan kokouksessa tänään.

Uutta metsänhoidon kannustejärjestelmää – kemera-lain seuraajaa – laaditaan parhaillaan. Tiirolan mielestä uuden kannustejärjestelmän tulee olla selkeä ja vähäbyrokraattinen sekä aidosti aktiiviseen metsänhoitoon kannustava.

”Metsänomistajan tulee saada asianmukainen korvaus arvokkaasta ilmastotyöstään. Byrokratian purkamiseksi sahattujen kantojen laskenta ja läpimittojen tutkiminen eivät lisää kansantuotetta tai hiilensidontaa.”

Tiirola toivoo, että uuteen kannustejärjestelmään ei jätetä kymmenen vuoden määräaikoja, koska ne lisäävät hoitorästejä metsissä.

”Metsään.fi -palvelualustasta ja koko ajan laadukkaammasta kaukokartoitustiedosta on rakennettavissa järjestelmä, joka pystyisi osoittamaan kohteen rahoituskelpoisuuden jo ennakkoon ja ilman kankeita määräaikoja”, Tiirola opasti.

Lue lisää