Näin käsittelet hirven kielen
1. Kielen voi valmistaa ruoaksi tuoreeltaan, mutta se kestää myös hyvin pakastamista.
2. Huuhtele kieli hyvin ja laita se kylmään veteen sopivan kokoiseen kattilaan. Kuori vaahto, kun vesi alkaa kiehua. Lisää keitinveteen muutama mauste- ja mustapippuri, pari laakerinlehteä, kuorittu sipuli ja porkkana sekä pala juuriselleriä.
3. Keitä vasan kieltä kannen alla hiljalleen reilut pari tuntia ja aikuisen hirven kieltä ainakin kolme tuntia – se on iso mötikkä. Siivilöi keitinliemi talteen.
4. Nylje kieli kypsänä. Valkoinen nahka on helppo irrottaa sormin tarvittaessa terävällä juuresveitsellä auttaen.
5. Keitetty kieli on perinteinen leikkele, mutta pehmeänmureasta kielestä saa myös monenlaisia lihakastikkeita.
Metsäpalvelu
Miltä metsäsi näyttää euroissa? Katso puun hinta alueittain ja hintojen kehitys koko Suomessa.
Osaston luetuimmat
- Tämä kone mullisti kotitarveklapien tekemisen 40 vuotta sitten eikä vanhaan enää palattu
- Aarre | Aarteen lukija on oppinut, että hoitamattomasta metsästä on vaikea saada enää hoidettua ‒ ”Viisainta olisi olla puuttumatta vanhojen metsien elämään”
- MTK on pettynyt hirvieläinten metsästystavoitteisiin: ”Metsänomistajien ja muiden sidosryhmien näkemykset jätettiin monessa riistaneuvostossa täysin huomioimatta”
- Kemin jättitehtaalle karmea alku, yli viisi kuukautta pois pelistä – Metsä Group vakuuttaa, että puukauppatahti pitää silti
- Metsäliitto laski osuuksille maksettavaa korkoa – päätti kaikkineen yli 100 miljoonan voitonjaosta
- Kauppalehti: Nuuka eteläpohjalaismies keräsi kaikessa hiljaisuudessa miljoonaomaisuuden – säätiö auttaa nyt rahoilla kotikylän nuoria
- Lukijalta: Hygienian tavoittelu puhdisti monimuotoisuuden maaseudulta