Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Metsä nyt: Moto, ukko ja työhaalarit

Moni nuori pitää metsäalaa miehisenä ja vanhanaikaisena. Työ metsäsektorilla kuitenkin kiinnostaa. Vain fyysinen työ ei houkuta.
Tilaajalle
Metsämiesten Säätiön tukema tutkimushanke alkoi tänä vuonna ja päättyy vuoden kuluttua. Sen tarkoituksena on selvittää metsäalan nykyisten ja tulevien toimijoiden näkemyksiä alasta.

Lappeenrannan-Lahden teknillisen yliopiston LUT:n ja Helsingin yliopiston tutkimushankkeessa haastateltiin yli 400:aa 17–18-vuotiasta nuorta metsäalaan liittyvistä mielikuvista.

”Ei ole yhdentekevää, mitä nuoret ajattelevat tulevaisuudesta ja metsäsektorista työnantajana. Nuoret, jotka nyt pohtivat uravalintojaan, ovat vallassa vuonna 2050”, toteavat LUT:n ja Helsingin yliopiston tutkijatohtori Jaana Korhonen ja LUT:n tutkijaopettaja Anni Tuppura.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Metsäsektori on monen mielestä tärkeä ja vakaa työllistäjä. Reilusti yli puolet vastaajista ajattelee, että metsäsektori ja siihen liittyvä liiketoiminta tarjoavat mahdollisia uravaihtoehtoja. Kiinnostavimmat työt liittyvät uusien tuotteiden kehittämiseen. Myös asiantuntijatehtävät, tutkimus, metsäteollisuustuotteiden myynti ja markkinointi sekä metsänhoito ja yrittäjyys kiinnostavat.

Metsäpalvelu

Miltä metsäsi näyttää euroissa? Katso puun hinta alueittain ja hintojen kehitys koko Suomessa.