Suomen Metsämuseo Lusto ylsi kävijäennätykseen

Uutiset 08.01.2020

Huhtikuussa Lustossa avautuva näyttely Miehen työ tarjoaa ajankuvia 1970-luvun metsätöistä ja työn murroksesta.


Timo Kilpeläinen
Suomen Metsämuseo Lusto avattiin keväällä 1994.

Vuonna 2019 Suomen Metsämuseo Lustossa Punkaharjulla vieraili yli 42 000 asiakasta. Se on suurin kävijämäärä museossa koko 2000-luvulla.

Vierailijoita oli vuonna 2019 noin 26 prosenttia enemmän vuoteen 2018 verrattuna. Positiivista kehitystä kävijämäärissä on ollut tasaisesti koko vuoden ajan, myös kesäsesongin ulkopuolisena aikana.

Ulkomaisten vierailijoiden määrä kasvoi noin 20 prosenttia, ja niiden osuus koko kävijämäärästä oli noin 18 prosenttia. Lähes puolet kaikista ulkomaisista vierailijoista oli venäläisiä.

Suosion kasvu on monen tekijän summa. Museo on saanut vuoden mittaan positiivista näkyvyyttä monissa eri yhteyksissä. Lisäksi Punkaharjun ja Saimaan alueet ovat lisänneet tunnettuuttaan, ja yleinen kiinnostus museoita kohtaan on edelleen kasvussa.

Museotyön perusta ovat laajat ja hyvin saavutettavat museokokoelmat, joiden digitaalisiin aineistoihin valtakunnallinen Finna.fi-palvelu tarjoaa pääsyn. Lusto on ollut Finnan suosituimpien aineistojen tarjoajien joukossa jo useamman vuoden ajan ja on siten lisännyt näkyvyyttään myös verkossa.

Lustossa jatkuvat Myrskyasema-näyttely 1.3. asti ja Metsie-valokuvanäyttely 29.3. asti. Huhtikuun 24. päivä avautuu vuoden päänäyttely, Miehen työ, joka tarjoaa koskettavia ajankuvia 1970-luvulta miehistä, metsätöistä ja työn murroksesta.

Luston vuosittainen huoltotauko on 13.1.–3.2.

Aiheeseen liittyvät artikkelit