Metsähallituksen korjuutyömaalla hyörii Suomen ensimmäinen hybridiharvesteri

Uutiset 28.01.2020

Logset-hybridiharvesterin sähkömoottori antaa lisävoimaa muutoin dieselkäyttöiselle koneelle.


Jouni Karjalainen / Metsähallitus
Logset 8H GTE Hybrid valittiin heinäkuussa 2019 Libramontin metsämessuilla Belgiassa Vuoden Metsäkoneeksi.

Metsähallitukselle puunkorjuuta tekevä JM-Forest Oy on ensimmäisenä Suomessa ottanut käyttöön ympäristöystävällisen hybridiharvesterin, joka työskentelee Metsähallituksen korjuutyömaalla Parkanon ympäristössä.

”Arvostamme suuresti, että JM-Forest on ennakkoluulottomasti hankkinut käyttöönsä Suomen ensimmäisen hybridiharvesterin ja siten edistää ympäristöystävällistä puunkorjuuta”, Metsähallituksen asiakkuusjohtaja Heikki Kääriäinen kertoo.

Päästöjen vähentäminen puunkorjuussa ja -kuljetuksessa ovat osa Metsähallituksen ilmasto-ohjelmaa.

Logset-hybridiharvesterin sähkömoottori antaa lisävoimaa muutoin dieselkäyttöiselle koneelle silloin, kun työkuorma sitä vaatii.

”Hybridijärjestelmä tarjoaa hetkellisesti lisävoimaa, joten harvesterin dieselmoottori käy tasaisesti silloinkin, kun kone kaataa tai työstää isoja puita”, toteaa yrittäjä Juha Neste JM-Forest Oy:stä.

Hybridijärjestelmän tuottamasta tehonlisäyksestä johtuen harvesterin polttoaineen kulutuksen arvioidaan vähenevän ja tuottavuuden kasvavan merkittävästi. Hybriditeknologialla arvioidaan voitavan parantaa dieselmoottoreiden energiatehokkuutta.

Lisää tutkittua tietoa saadaan Metsätehon tutkimuksissa kuluvan vuoden aikana.

Aiheeseen liittyvät artikkelit