Bioaika-kesäkiertueella 14 000 kävijää

Uutiset 31.08.2017

Koulukiertue käynnistyi elokuun puolivälissä kesäkiertueen päätyttyä.


Lari Lievonen / VL-arkisto
Bioaika-kesäkiertue lähti liikkeelle Helsingistä kesäkuun alussa.

Bioaika-tapahtumakiertueen kesä toteutui suunnitellusti, Metsähallituksesta kerrotaan. Kesäkiertueella Bioaika-rekassa vieraili yli 14 000 kävijää. Nyt rekka ja tapahtumatori kiertävät Suomen kouluja. Koulukiertue käynnistyi Ivalosta elokuun puolivälissä. Se pysähtyy vuoden loppuun mennessä yhteensä 60 oppilaitoksella ympäri Suomen.

Bioaika-tapahtumakiertue on metsäsektorin lahja 100-vuotiaalle Suomelle ja sen nuorille. Läpi Suomen ulottuvan kiertueen ytimen muodostaa pyörillä kulkeva tiedekeskusnäyttely, Bioaika-rekka. Kiertueen aikana esitellään myös kiertuepaikkakuntien biotalousvahvuuksia.

Bioaika-rekan rinnalla kulkee Bioaika-tori, jonka toimintaan kaikki alueiden biotaloustoimijat ovat tervetulleita. Metsähallituksen mukaan toimijoiden on yhä mahdollista ilmoittautua mukaan. Kiertueen pysähdyspaikat ovat osoitteessa www.bioaika.fi/kiertue ja ilmoittautumislinkit Bioaika-torille löytyvät paikkakuntaa klikkaamalla.

Torin toiminta on suunnattu arkisin klo 9–15 Bioaika-rekassa vieraileville kouluryhmille. Rekka on avoinna kaikille kävijöille arkisin klo 15–18 ja viikonloppuisin klo 10–16.

Bioaika-rekan tuottaa Metsähallituksen Tiedekeskus Pilke yhdessä Tiedekeskus Tietomaan kanssa. Kiertueen päärahoittajat ovat Suomen Metsäsäätiö ja Metsämiesten Säätiö.

Aarre uutisoi kiertueen käynnistymisestä ja tavoitteista kesäkuussa: Bioaika-kiertue starttasi: ”Kestävällä biotaloudella maailma pelastuu”

Aiheeseen liittyvät artikkelit