Kiira-myrsky riepotteli metsiä – pahimmat tuhot Mäntsälässä, Orimattilassa ja Iitissä

Uutiset 14.08.2017

Metsänhoitoyhdistys Uudenmaan toiminnanjohtaja Timo Leirimaan mukaan pahimmissa paikoissa on mennyt tuhansia motteja nurin.


Jouko Kyytsönen
Maaseudun Tulevaisuuden toimittajan Jouko Kyytsösen Mäntsälässä sijaitsevassa metsässä kaatui juurineen jopa 60–80 tukkipuuta.

Viikonloppuna Suomen yli pyyhkäissyt Kiira-myrsky aiheutti metsätuhoja erityisesti Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa, uutisoi Maaseudun Tulevaisuus.

Metsänhoitoyhdistys Kymenlaakson toiminnanjohtaja Jari Ursin kertoo pahimpien tuhojen osuneen Etelä-Iitin ja Kuusankosken alueille. Etelä-Iitin alueella koettiin myös pahimmat sähköhäiriöt.

Ursinin mukaan metsänomistajat soittelivat metsänhoitoyhdistyksen henkilökunnalle jo sunnuntaina, ja puhelimet ovat jatkaneet soimistaan koko maanantaiaamun.

Myrsky on Ursinin mukaan pääosin kaatanut joko yksittäisiä puita tai isompia yksittäisiä aukkoja, joihin on todennäköisesti osunut syöksyvirtaus.

”Alustava alueellinen metsätuhojen kokonaisarvio nousee jopa kymmeniin tuhansiin motteihin. Onneksi myrsky sattui elokuulle eikä heinäkuulle, jolloin sahat ovat kesätauolla. Nyt sahat ottavat puuta vastaan, joten myrskypuiden korjuu saadaan heti käyntiin.”

Uudellamaalla ukkosrintama koetteli ensin pääkaupunkiseutua ja suuntasi sen jälkeen koillista kohti.

”Ennakkotiedon mukaan Uudenmaan alueen myrskytuhot ovat pahimmat Mäntsälän kaakkoisosissa ja Orimattilan itäosissa”, kertoo Metsänhoitoyhdistys Uudenmaan toiminnanjohtaja Timo Leirimaa.

Leirimaan mukaan myrskytuhojen selvitystyöt ovat yhä käynnissä, ja vasta parin päivän päästä saadaan tarkempaa tietoa.

”Pahimmissa paikoissa on mennyt tuhansia motteja nurin. Metsäasiantuntijoidemme puhelimet ovat soineet koko aamun.”

Lue Maaseudun Tulevaisuuden uutinen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit