Metsään.fi muuttuu maksuttomaksi metsäalan toimijoille

Uutiset 28.02.2017

Suomen metsäkeskuksen Metsään.fi-palvelu muuttuu maksuttomaksi metsäalan toimijoille 1. maaliskuuta alkaen.


VL-arkisto
Sekä metsänomistajat että metsäalan toimijat voivat käyttää Metsään.fi-palvelua maksutta 1. maaliskuuta alkaen.

Metsäalan toimijoilta ei enää maaliskuun alusta lähtien peritä maksua Metsäkeskuksen Metsään.fi-palvelusta. Tähän saakka toimijat ovat maksaneet palvelusta kuntakohtaisen vuosimaksun. Yksityiset metsänomistajat ovat voineet käyttää palvelua maksutta jo parin vuoden ajan.

Palvelu on metsänomistajille ja metsäalan toimijoille kohtaamispaikka, jossa voi sopia hakkuista ja metsänhoitotöistä.

”Toivottavasti metsänomistajat ja heidän suostumuksellaan toimijat hyödyntävät entistä enemmän palvelussa olevaa perustietoa metsistä ja metsäluonnosta. Metsäteho Oy on laskenut, että metsävaratiedon avulla voisi olla saavutettavissa jopa 100 miljoonan euron taloudellinen hyöty vuositasolla metsänhoidossa, puunkorjuussa ja jalostuksessa”, Suomen metsäkeskuksen metsänomistajien palvelupäällikkö Veikko Iittainen sanoo.

Metsäkeskuksen Metsään.fi-toimijapalveluun on rekisteröitynyt lähes 400 yritystä. Palvelun on tähän mennessä ottanut käyttöön 2 000 metsäalan toimihenkilöä.

Metsään.fi-palvelussa oleva metsävaratieto kattaa tällä hetkellä jo 82 prosenttia Suomen yksityismetsien pinta-alasta. Metsänomistajat ovat jakaneet palvelussa olevaa metsätietoaan 2,8 miljoonan hehtaarin alalta yritysten ja muiden toimijoiden käyttöön.

Metsään.fi

Aiheeseen liittyvät artikkelit