Metsähackathon kutsuu ohjelmoinnin ammattilaisia ja opiskelijoita kehittämään metsäsovelluksia

Uutiset 12.04.2017

Tapahtumassa osallistujat haastetaan kehittämään helppokäyttöisiä sovelluksia metsänomistajille. Ohjelmoinnin ammattilaiset voivat hakea tapahtumaan 14. huhtikuuta mennessä.


Heikki Viitanen / VL-arkisto
Metsähackathonin tavoitteena on kehittää metsänomistajille sovelluksia, jotka helpottavat metsäomaisuuden hallintaa ja siihen liittyvää päätöksentekoa.

Helsingissä 21.–23. huhtikuuta pidettävä Ultrahack-tapahtuma haastaa joukon kansainvälisiä ohjelmoinnin ammattilaisia ja opiskelijoita kehittämään ratkaisuja yhdessä alan johtavien toimijoiden kanssa nykypäivän haasteisiin. Yksi tapahtuman osuuksista on metsähackathon, jonka teemana on ”Circular Economy for Forests – Hacking value from forests”.

Metsähackathonissa Sitra kumppaneineen haastaa osallistujat kehittämään metsänomistajille helppokäyttöisiä sovelluksia, jotka hyödyntävät metsädataa. Tavoitteena on tarjota tietoa, joka helpottaa metsäomaisuuden hallintaa ja siihen liittyvää päätöksentekoa.

Suomalainen Wuudis-palvelu toimii hackathonissa esimerkkipalveluna ja työkaluna, jonka ”päälle” osallistujat pääsevät kehittämään erilaisesta metsädatasta helppokäyttöisiä sovelluksia metsänomistajille. Kilpailun tuomareina toimivat Kari Herlevi ja Ernesto Hartikainen Sitralta, Anu Kosunen Metsäkeskukselta ja Seppo Huurinainen MHG Systemsiltä. Voittajille on luvassa 7 000 euron palkinnot.

Tapahtuman toteuttamisesta vastaa Ultrahack, joka on Slushin yhteydessä järjestetystä Euroopan suurimmasta hackathonista tunnettu innovaatiokilpailujen järjestäjä sekä kansainvälinen innovaatioalusta.

Ohjelmoinnin ammattilaistan ja opiskelijoiden hakuaika tapahtumaan päättyy 14. huhtikuuta.

Lisätietoja ja tapahtumaan osallistuminen osoitteessa www.ultrahack.org

Aiheeseen liittyvät artikkelit