Metsämme-tapahtuma Jyväskylässä tarjoaa hyötytietoa metsänomistajille

Uutiset 18.04.2017

Metsämme-tapahtuma järjestetään Jyväskylän Paviljongissa perjantaina 21. ja lauantaina 22. huhtikuuta.


Kari Lindholm / VL-arkisto
Metsämme-tapahtuman ohjelma tarjoaa tietoa metsänhoidosta myös uusille metsänomistajille.

Metsämme 2017 on uusi metsäaiheinen messu- ja koulutustapahtuma kaikille metsästä, metsän omistamisesta ja hoidosta kiinnostuneille. Tapahtumaan houkutellaan erityisesti kävijöitä, jotka pohtivat metsän hoitoon liittyviä asioita, puukauppaa, verotusta, metsätilojen ostoa tai myyntiä tai sitä, miten metsää voisi hyödyntää parhaiten.

”Kiinnostus metsää kohtaan on viime vuosina kasvanut merkittävästi. Keski-Suomesta on puuttunut tavallisille ihmisille suunnattu monipuolinen metsäalan tapahtuma ja nyt sellainen päätettiin toteuttaa”, toteaa Metsämme-tapahtuman työryhmään kuuluva Hanna Hautamäki.

Ohjelman aiheina on muun muassa sukupolvenvaihdokset ja tilakaupat, metsä tuottavana sijoituskohteena ja metsänhoito myös uusille metsänomistajille. Osa koulutuksista ja seminaareista on maksullisia ja metsäverotuksessa vähennyskelpoisia. Messuhallin yhteydessä on tietoiskuja, jotka tarjoavat vinkkejä metsänomistamiseen ja -hoitoon. Näyttelyosastoilla pääsee syventymään asiantuntijoiden opastuksella metsän hoitoon, metsän hyötykäyttöön sekä alaan liittyviin tuotteisiin.

Tapahtuma on avoinna perjantaina 21.4. klo 12–18 ja lauantaina 22.4. klo 10–16.

Tutustu tarkemmin ohjelmaan tapahtuman sivuilta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit