Metsänomistaja: Vielä ehdit jättää metsäveroilmoituksen

Uutiset 22.02.2017

Metsäveroilmoitus on lähetettävä viimeistään 28.2.


Anni Reenpää
Metsäveroilmoituksesta sekä sen sähköisestä täyttämisestä saa lisätietoa osoitteissa www.vero.fi tai www.suomi.fi.

Useimpien metsänomistajien on jätettävä metsäveroilmoitus  viimeistään tiistaina, helmikuun 28. päivänä. Silloin veroilmoituksen jättävät arvonlisäverovelvolliset metsänomistajat ja metsätaloutta harjoittavat metsätalousyhtymät.
Palautuspäivän voi tarkistaa esitäytetystä ja kotiin postitetusta metsäveroilmoituslomakkeesta.

Liikkeen- tai ammatinharjoittajat voivat antaa metsätalouden veroilmoituksen muiden tuloveroilmoitustensa kanssa viimeistään huhtikuun 3. päivä.

Ei-arvonlisäverolliset metsänomistajat jättävät metsäveroilmoituksensa joko toukokuun 5. päivä tai toukokuun 16. päivä. Tarkista verolomakkeeseen merkitty palautuspäivä!

Pulmatilanteissa veroviraston toimistot antavat apua. Vaihtoehtoisesti voi myös soittaa maatalous- ja metsäverotuksen neuvontanumeroon 029 497 016.

Myös metsänhoitoyhdistykset auttavat jäseniään veroilmoituksen täytössä.

Veroilmoituksen täyttäminen verkossa on yhä suositumpaa. Vuosi sitten verottaja lähetti esitäytettyjä metsäveroilmoituksia noin 400 000 asiakkaalleen. Noin 56 000 metsänomistajaa palautti veroilmoituksen sähköisesti.

Jos metsänomistaja ja veroilmoituksen tekijä on yksityshenkilö, hän voi kirjautua sähköiseen palveluun omilla pankkitunnuksillaan. Veroilmoituksen verkkoon tallennettuja tietoja voi muuttaa verolomakkeen palautuspäivään saakka.

Lisätiedot
www.vero.fi www.suomi.fi

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit