Metsänomistajaviikko starttaa lauantaina – teemana taimikonhoito

Uutiset 12.09.2017

Metsänhoitoyhdistykset toivottavat metsänomistajat tervetulleiksi Metsänomistajaviikon tapahtumiin 16.–23. syyskuuta. Viikon aikana yhdistykset esittelevät palvelutarjontaansa.


Jyrki Luukkonen / VL-arkisto
Metsänomistajaviikon teemana on taimikonhoito.

Metsänomistajaviikolla on tänä vuonna teemana taimikonhoito. Monissa tapahtumissa esitellään moottori- ja raivaussahoja sekä erilaisia omatoimisen metsänhoitotyön varusteita. Viikon aikana järjestetään myös sieniretkiä, iltamia ja erityisesti naisille tai nuorille suunnattuja raivaussahakursseja.

Viikko avataan metsänomistajien SM-metsätaitokilpailulla lauantaina 16. syyskuuta Mäntsälässä. Metsätaitokilpailussa kilpaillaan metsään merkityllä tehtäväradalla sellaisissa taidoissa, joita metsätaloudessa, metsän hoidossa ja puun myynnissä tarvitaan. Tehtävänä on esimerkiksi kasvupaikkojen, puiden pituuksien ja tilavuuksien arviointi sekä harvennuksissa poistettavien puiden valitseminen. Kilpailuun on saapumassa noin 300 osallistujaa ympäri Suomen.

Metsänhoitoyhdistykset haluavat muistuttaa tapahtumaviikolla metsänomistajia siitä, että metsänhoitoyhdistykset ovat olemassa jäseniään varten, ja metsänomistaja saa kaikki tarvitsemansa metsäpalvelut jäsenhintaan.

Kaikki Metsänomistajaviikon tapahtumat löydät tapahtumakalenterista. Oman alueesi metsänhoitoyhdistyksen tapahtumat näet mhy.fi-sivulla valitsemalla yhdistys-valikosta alueesi yhdistyksen tai kirjoittamalla hakukenttään kunnan nimen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit