Nukutko yösi ulkona lauantaina 17. kesäkuuta?

Uutiset 16.06.2017

Nuku yö ulkona -haasteeseen on sosiaalisessa mediassa vastannut jo melkein 8 000 henkilöä, Suomen Latu tiedottaa.


Lari Lievonen / VL-arkisto
Yön ulkona voi viettää vaikkapa teltassa, riippumatossa, laavussa, taivasalla tai parvekkeella.

Suomen luonnon päivänä lauantaina 17. kesäkuuta suomalaisia kannustetaan nukkumaan yönsä ulkona.

”Nuku yö ulkona on Suomen Ladun ideoima haaste, jonka tavoitteena on kannustaa kaikkia nauttimaan jokamiehenoikeuksien suomasta mahdollisuudesta ulkoilla ja nauttia luonnosta”, laji- ja tapahtumapäällikkö Juhani Lehto Suomen Ladusta kertoo.

Haasteella pyritään myös madaltaman kynnystä retkeilyyn ja ulkona nukkumiseen: yönsä voi aivan hyvin viettää vaikka parvekkeella tai takapihalla.

Nuku yö ulkona -haasteen yhteydessä kolmeen eri kansallispuistoon, Nuuksioon, Hossaan ja Salamajärvelle nousee Metsähotelli palveluineen. Hotellit ovat maksuttomia ja pelkästään niissä yöpyy lauantaina yli 700 retkeilijää.

”Teltta- ja riippumattopaikat varattiin paikoin täyteen jo toukokuussa, mutta tapahtumiin voi tulla mukaan omalla majoitteella tai vain vierailemaan päiväseltään. Metsähotelleissa on maksutonta ohjelmaa kaikenikäisille”, Juhani Lehto kertoo.

Nuku yö ulkona -haaste on osa Luonnon päiviä, joita on juhlittu vuoden mittaan ahkerasti.

”Kahden edellisen Luonnon päivän tapahtumiin on osallistunut yhteensä yli 60 000 ihmistä. Tätä kesän Luonnon päivää kohtaan kiinnostus on ollut huomattavasti aikaisempaa suurempaa. Uskaltaudun väittämään, että viikonloppuna saatetaan tehdä ulkona yöpymisen epävirallinen Suomen ennätys. Riittääköhän siihen esimerkiksi 30 000 yöpyjää?” miettii Luonnon päivät -hankkeen projektipäällikkö Joel Heino.

Nuku yö ulkona -haaste järjestetään nyt toista kertaa. Viime vuonna siitä tuli ilmiö sosiaalisessa mediassa, kun tuhannet suomalaiset innostuivat syykuussa nukkumaan yönsä ulkona.

Kaikille ensimmäistä kertaa ulkona nukkumista suunnitteleville Suomen Latu on koonnut sivuilleen viiden vinkin listan.

Lisätietoa Nuku yösi ulkona -tapahtumasta ja vinkkilista.

Luonnon päivien tapahtumakalenteri.

Aiheeseen liittyvät artikkelit