Oululaismies ostaa miljoona kiloa hillaa: ”On kansallinen häpeä, ettei marjoja kerätä soilta pois”

Uutiset 17.08.2017

Ylen haastattelema oululainen Leo Vimpari aikoo ostaa miljoona kiloa hillaa, vaikka muut ostajat ovat jo lopettaneet kaupanteon.


Pekka Fali / VL-arkisto
Hillasato on tänä vuonna hyvä, joten ostajien varastot ovat täyttyneet ennätysajassa.

Iso osa marjanostajista ympäri maan on ilmoittanut lopettaneensa hillan ostamisen tälle kesälle, kertoo Yle. Hillasato on tänä vuonna hyvä, joten ostajien varastot ovat täyttyneet ennätysajassa. Ranualla hillaa ostetaan vielä kuluvan viikon ajan.

Ylen haastattelema oululainen marja-alan veteraani Leo Vimpari on sitä mieltä, että tällainen peli ei vetele. Hän on päättänyt ostaa kaiken hillan, mitä marjastajat hänelle tarjoavat. Tavoitteeksi mies on asettanut miljoona kiloa.

”On kansallinen häpeä, ettei marjoja kerätä soilta pois, vaan jätetään mätänemään sinne. Soille on menossa läjäpäin hillastajia, jotka olisivat valmiita keräämään satoa myyntiin saakka”, Vimpari sanoo.

Vimpari on vakuuttunut siitä, että hillat säilyvät pakkasessa hyvänä vaikka kuinka pitkään, ja että hän saa myytyä pakkasmarjat tulevaisuudessa hyvään hintaan. Hän on entinen marjatilallinen, joten varastotilaa löytyy.

”Löysimme taannoin vaimoni kanssa pakasteesta kymmenen vuotta vanhan hillarasian. Testasimme sen uusien hillojen kanssa. Makueroa ei löytynyt. Hilla säilyy pakastettuna vuosikausia. Myyn marjat sitten, kun niistä saa hyvän hinnan.”

Leo Vimparin marjankeräysautot starttaavat ympäri Kainuuta, Pohjois-Pohjanmaata ja Lappia tulevana viikonloppuna.

Oululaismies kuvailee miljoonan kilon hillahaastettaan kovaksi, mutta uskoo hankkeen toteutuvan.

”Rahaakin olen varannut hillan ostamiseen kaksi isoa säkillistä. Jos ne loppuvat, haen lisää”, Vimpari kertoo Ylelle.

Aiheeseen liittyvät artikkelit