Suomen Latu kutsuu nukkumaan metsähotelliin kesäkuussa

Uutiset 02.05.2017

Suomen Latu kannustaa suomalaisia luontoon Nuku yö ulkona -tapahtumalla. Nukkua voi omassa majoitteessa tai metsähotellissa.


Suomen Latu / Sampsa Sulonen
Viime vuonna Nuku yö ulkona -tapahtuman Metsähotelli pystytettiin Reisjärvelle, jossa osallistujia oli yli 500.

Suomen Ladun Nuku yö ulkona -tapahtuma haastaa 17. kesäkuuta kaikki suomalaiset nukkumaan yönsä ulkona. Tapahtumaa tukemaan rakennetaan Nuuksion, Salamajärven ja Hossan kansallispuistoihin täyden palvelun metsähotellit.

Metsähotellista voi varata järjestäjien pystyttämistä majoitteista oman ”huoneen”, kuten retkeilyteltan, riippumaton tai paikan perinteisestä puolijoukkueteltasta. Majoitus on maksuton.

”Metsähotellit tarjoavat matalan kynnyksen turvallisen vaihtoehdon kokea elämyksellinen kesäyö hyvässä seurassa”, Suomen Ladun laji- ja tapahtumapäällikkö Juhani Lehto selvittää.

Paikalle voi saapua myös omalla majoitteella tai vain päiväretkelle. Suomussalmella Hosssassa on samaan aikaan uuden kansallispuiston avajaiset.

Metsähotelleissa on majoituksen lisäksi luvassa erähenkistä ja liikunnallista ohjelma.

”Ruoan osallistujat voivat valmistaa itse tai nauttia metsähotelleiden ravintolatarjonnasta”, Lehto kertoo.

Metsähotellien majoitusvaraus avautuu 2. toukokuuta klo 15 osoitteessa suomenlatu.fi/nukuyoulkona

Nuku yö ulkona

Lauantaina 17. kesäkuuta 2017 Nuku yö ulkona -tapahtumassa tärkeintä on nauttia luonnosta ja jokamiehenoikeuksien suomasta mahdollisuudesta yöpyä ulkona. Majoitteena voi olla teltta, tarppi, laavu tai vaikka kuusen alus. Yönsä voi viettää metsähotellissa, kansallispuistossa, retkeilyalueilla tai vaikka takapihalla. Viime vuonna Nuku yö ulkona -tapahtuman metsähotelli pystytettiin Reisjärvelle, jossa osallistujia oli yli 500.

Aiheeseen liittyvät artikkelit