Tänään on Maailman metsäpäivä: MTK nostaa esiin metsänomistajien tärkeän työn

Uutiset 21.03.2017

Suomalaisista metsistä ja niiden kasvusta on pitkälti kiittäminen yksityisiä metsänomistajia, toteaa Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry.


Mari Ikonen / VL-arkisto
Metsätaimia. Maailman metsäpäivän tarkoitus on muistuttaa metsien merkityksestä maailmanlaajuisesti.

Tänään 21. maaliskuuta vietetään kansainvälistä metsien päivää. YK:n yleiskokouksen julistuksen yhteydessä luotua Maailman metsäpäivää on vietetty vuodesta 2013 saakka. Tänä vuonna päivän teemana on energia.

MTK toteaa metsäpäivän tiedotteessaan, että merkittävä osa Suomen energian tuonnista voitaisiin korvata kotimaisella puuenergialla. Keskusliitto muistuttaa myös metsässä liikkumisen terveysvaikutuksista. Talousmetsiä hyödynnetään runsaasti virkistyskäytössä, koska hoidetuissa metsissä on helppo liikkua. Kun metsänomistajilla on kannusteita hoitaa metsiään, yksityismailla kulkevat reitit ja maisemat pysyvät hyvässä kunnossa.

MTK muistuttaa myös, että metsätalous on olennaisin osa metsäbiotaloutta. Koko jalostusketju alkaa siitä, että metsänomistajalla on halu tarjota markkinoille puuta. Jotta hänellä olisi korjuukelpoista puuta, on metsiä pitänyt hoitaa ja niihin sijoittaa pitkäjänteisesti.

”Pelkästään 2000-luvulla metsänomistajat ovat investoineet puun tuotantoon omia varojaan yli kolme miljardia euroa. Metsänomistajien pitkäjänteinen työ näkyy kasvaneina puuvaroina”, muistuttaa MTK:n tutkimuspäällikkö Erno Järvinen.

Maailman metsäpäivä verkossa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit