Nokkosella täytetty porsaanfilee

Ruokaohjeet 11.04.2018

Huhtikuussa avataan grillikausi ja odotellaan ensimmäisiä villiyrttejä.


Aino Saarikivi
Porsaanfilee saa vetäytyä rauhassa folioon käärittynä ennen kuin se viipaloidaan tarjolle.

(4 annosta)

600 g porsaan sisäfileetä
150 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g ryöpättyä nokkosta tai babypinaattia
1–2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl voita tai öljyä ruskistamiseen


Leikkaa veitsellä porsaanfileeseen pitkittäissuunnassa viilto noin fileen keskikohtaan asti. Avaa filee ja nuiji se lihanuijalla varovasti noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Mausta liha kevyesti suolalla ja pippurilla. 

Sekoita tuorejuustoon hienonnettu nokkonen tai pinaatti. Levitä tuorejuusto-nokkosseos tasaisesti porsaanfileen päälle ja rullaa filee sitten kääretortun tapaan. Voit vielä kiinnittää rullan hammastikuilla tai sitoa sen paistinarulla. 

Ripottele päälle suolaa ja muutama rouhaisu mustapippuria. 

Ruskista fileerullaa paistinpannulla voissa tai öljyssä joka puolelta ja laita se sitten uunivuoassa 150-asteiseen uuniin. Kypsennä noin 20 minuuttia, kunnes filee on kypsää. Jos käytät lihalämpömittaria, ota filee uunista, kun sen sisälämpötila on 58 astetta. 

Kääri kypsä filee folioon ja anna lihan vetäytyä 10 minuuttia ennen kuin leikkaat sen tarjolle.

Tarjoile porsaanfilee juusto-papu-grillikasvissalaatin kanssa.
 

Aiheeseen liittyvät artikkelit